Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τα Φώτα στον Προφήτη Ηλία της Σαντορίνης | Epiphany in Prophet Elias of Santorini

EpiphanyΣτις 6 Ιανουαρίου, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή των Θεοφανίων. Σ 'αυτή τη γιορτή γιορτάζουμε την βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό, θεωρείται ως εκδήλωση Του στον κόσμο ως ο Υιός του Θεού. Είναι επίσης ονομάζεται Θεοφάνεια, και, πιο συχνά μεταξύ των Ελλήνων, "Φώτα" (Lights - φώτιση). Είναι μια από τις μεγάλες γιορτές της Ορθόδοξης λειτουργικού έτους. Σήμερα στην Ανατολική ορθόδοξες εκκλησίες, η έμφαση σε αυτό το πανηγύρι με το λαμπερό εμπρός και αποκάλυψη του Ιησού Χριστού ως Μεσσία και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας κατά τη στιγμή της βάπτισης του. Είναι επίσης γιορτάζεται επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, το βάπτισμα του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή επισημαίνονται ένα από τα μόλις δύο φορές, όταν τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα
στην ανθρωπότητα: ο Πατέρας Θεός μιλώντας μέσω του σύννεφα, ο Θεός ο Υιός το βάπτισμα στον ποταμό, και ο Θεός το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή της ένα περιστέρι κατεβαίνει από τον ουρανό (η άλλη περίπτωση ήταν της Μεταμόρφωσης στο όρος Θαβώρ). Έτσι, η ιερή ημέρα θεωρείται ότι είναι Τριαδικός γιορτή. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες εκτελέσει,, επίσης, ο μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στο. [Πηγή: Wikipedia] Φωτογραφίες: Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Αγία Ορθόδοξο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη στις 06.01.2011.Epiphany
Η γιορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στην Σαντορίνη...


Epiphany


Epiphany


Epiphany


Epiphany

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός, ευλογεί τα ύδατα...


Epiphany


Epiphany


Epiphany


Epiphany


Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στο
βαπτιστήριον, στο προαύλιο χώρο της Μονής...

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.