Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Αγιασμός των υδάτων στο Καμάρι της Σαντορίνης (1)


Γράφει ο Αρμενιστής 6.1.2011.
Ο σημερινός εορτασμός των Θεοφανείων έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην περιοχή του Καμαρίου της Σαντορίνης.
Ενεργή ήταν και η παρουσία της νέας Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου) του Δήμου Θήρας κας. Μαριάννας Πελέκη αλλά και των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Κατά την έξοδο του εκκλησιάσματος από τον Ενοριακό Ναό της Μυρτιδιώτισσας, η Κατηχητική Συντροφιά του Καμαρίου συνέχισε να λέει και σήμερα τα φωτοκάλαντα στο κοινό, ενώ παράλληλα γινόταν διανομή στο κοινό από μελομακάρονα, κουραμπιέδες και αναψυκτικά από την προαναφερόμενη Προεδρίνα αλλά  και την Αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη  Κωχ.

Εν συνεχεία φθάσαμε στην κοσμοπολίτικη παραλία του Καμαριού και από την περιοχή της Καμάρας έγινε ο Αγιασμός των υδάτων.
Οι πιο τολμηροί και αποφασιστικοί νέοι όπως: ο Γιαννακίδης Χρήστος, ο Μάινας Ελευθέριος και ο Αργυρός Νικόλαος αψηφώντας τα παγωμένα νερά της περιοχής, έπεσαν να πιάσουν το Σταυρό.
Ο πρώτος κατά σειρά αναφερόμενος έπιασε τον Σταυρό και ευχόμαστε να του χαρίζει ο Θεός Υγεία και Ευλογία, στην οικογένειά του, αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο.

Ο κύκλος του σημερινού εορτασμού έκλεισε με την επιστροφή της εικόνας στο γραφικό και πανέμορφο ξωκλήσι του Άι Νικόλα, όπου αποχαιρέταγε το εκκλησίασμα η Κατηχητική Συντροφιά του Καμαρίου με τα Φωτοκάλαντα της περιοχής μας.

Ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό της εορταστικής ημέρας των Θεοφανείων από τον Αρμενιστή.





http://armenisths.blogspot.com/2011/01/1.html

http://armenisths.blogspot.com/2011/01/1.html


Συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση (2) κάνοντας κλικ Εδώ

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.