Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Προσευχή για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις

Kύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Ζωντανοὺ Θεοῦ, ἡ Σοφία τοῦ Πατέρα που δεν ἔχει ἀρχή, ἡ Πηγὴ καὶ ὁ Χορηγὸς τῆς γνώσεως ∙Ἐσύ που δημιούργησες μὲ Σοφία ὅλα ὅσα ὑπάρχουν στῇ γῆ καὶ τὸν ἄνθρωπο ∙Ἐσύ που γέμισες μὲ σοφία τοὺς ἀγραμμάτους Μαθητές Σου καὶ τοὺς ἀνέδειξες Κήρυκες καὶ Ἀποστόλους τοῦ Εὐαγγελίου Σου σὲ ὁλοκλήρη τὴν Οἰκουμένη ∙ Ἐσύ που ἔδωσες στους Μάρτυρες καὶ στους Ἁγίους Σου λόγο ἀγαθό που ἄνοιξε τὰ στόματα τοὺς ∙ Ἐσύ που γνωρίζεις καθέναν ἀπὸ ἐμᾶς ἀπὸ τὴν κοιλία τῆς μητέρας τοῦ∙ Ἐσύ που ὁδηγεὶς ὀρθὰ καὶ σωστὰ τὴν διάνοια τοῦ ἀνθρώπου πρὸς τὸ συμφέρον τοῦ ∙Ἐσύ που εἶσαι ὁ Κύριος καὶ ὁ Θεὸς μας σκύψε αὐτὴν τὴν ὥρα μὲ μάτι συμπαθείας σὲ ὅλους ἐμᾶς που ἀποτελοῦμε τὸ πλῆθος τῶν μαθητῶν τῆς Πατρίδος μας καὶ Σὲ παρακαλῶ ἰδιαιτέρως καὶ
για μένα που αὐτὴν τὴν ὥρα στέκομαι μπροστά Σου λαχταρώντας καὶ περιμένωντας τὴν ἐπιτυχία στις ἐξετάσεις, φώτισε με καὶ δυνάμωσε με.
   Ἀπομάκρυνε ἀπὸ ἐμένα κάθε κακὴ σκέψῃ, τὸ θόλωμα τοῦ μυαλοῦ που ὁδηγεὶ στην ἀγνωσία καὶ διῶξε μακριά μου τὴν τεμπελιὰ τὴν ἀπογνώση καὶ τὴν ἀπελπισία.

Φώτισε τὸ νοῦ μου, ἔτσι ὥστε να μπορὼ να καταλάβω σωστὰ καὶ ὀρθὰ αὐτά που σκέφτομαι καὶ αὐτά που χρειάζεται να γράφω στις ἐξετάσεις. Δεν ζητῶ ἀπὸ Σένα Θεέ μου μόνο τὴν δική μου ἐπιτυχία ἀλλὰ σὲ παρακαλῶ καὶ για ὅλους τοὺς συμμαθητές μου που αὐτές τις ἡμέρες συναγωνίζονται για να πετύχουν στις ἐξετάσεις τοὺς να τοὺς κάνεις ἀξίους τοῦ Θελήματός Σου καὶ σωστοὺς ἐργάτες τῶν δικῶν Σου Ἐντολῶν.

Διότι γνωρίζω πολὺ καλὰ ὅτι Ἐσὺ εἶσαι ὁ πιστὸς Φίλος καὶ ὁ Ἀδελφὸς ὅλων τῶν νέων ἀνθρώπων που ἐλπίζουμε στο δικό Σου Ἔλεος καὶ στην δικὴ Σοῦ Ἀγάπη. Γι ’αυτό ὅλοι δοξάζουμε καὶ Σένα τὸν Πατέρα καὶ τὸν Υἱὸ καὶ τὸ Πανάγιο Πνεῦμα, καὶ τώρα καὶ πάντοτε, καὶ στους ἀτελείωτους αἰῶνες. Ἀμήν.

 Καλή Δύναμη και Επιτυχία στους κόπους και στις προσπάθειες των μαθητών!
  
Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Θεού του ζώντος, η Σοφία του Aνάρχου Πατρός, η πηγή και ο χορηγός της γνώσεως, ο Πάνσοφος Δημιουργός του σύμπαντος και του ανθρώπου, Εσύ που έδωσες σοφία στους αγράμματους αλιείς και τους ανέδειξες μαθητές Σου και Αποστόλους και κήρυκες του Ευαγγελίου Σου στην οικουμένη, Εσύ που έδωσες στους μάρτυρες και τους αγίους Σου αγαθό λόγο όταν Σε ομολογούσαν, που γνωρίζεις τον καθένα «εκ κοιλίας της μητρός» του, που κατευθύνεις ορθά τη διάνοια των ανθρώπων προς το συμφέρον τους, ο Κύριος και Θεός μας, ρίξε, Σε παρακαλούμε, το ευσπλαγχνικό Σου βλέμμα σε εμάς τους μαθητές που προσερχόμαστε στην ετήσια εξέταση των μαθημάτων μας, και περιμένουμε την προαγωγή μας και την είσοδό μας στις κατάλληλες σχολές και ενίσχυσέ μας. Απομάκρυνε από εμάς κάθε δυσκολία, άγνοια, ραθυμία και απόγνωση. Φώτισε το νου μας ώστε να γνωρίζει ο καθένας την ορθότητα αυτών που σκέφτεται και γράφει στις εξετάσεις. Ανάδειξε, Κύριε, όλους τους υποψηφίους για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές άξιους του θελήματός Σου και εργάτες των εντολών Σου. Γιατί Εσύ είσαι ο πιστός φίλος και αδελφός όλων των ανθρώπων που ελπίζουν στο έλεός Σου και σε Σένα αναπέμπουμε τη δόξα, μαζί με τον Άναρχο Πατέρα και το Πανάγιο και ζωοποιό σου Πνεύμα τώρα και πάντα και σε όλους τους αιώνες. Αμήν.


Ήχος β΄. Ότε εκ του ξύλου σε νεκρόν

Πάνσοφε Χριστέ μου Ιησού,

η πηγή της όντως σοφίας,

τους μαθητεύοντας,

φώτισον δεόμεθα,

ταις ενεργείαις σου,

όπως έχωσι άπαντες,

εν τη εξετάσει,

νουν οξύν και γρήγορον,

εις το συγγράψασθαι,

πάσας τας ορθάς αποκρίσεις,

εν ταις ερωτήσεσι Σώτερ,

ταις υποκειμέναις αυτοίς πάντοτε.

(ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ποίημα Αρχιμ. Ιωήλ Φραγκάκου)



Χριστέ, το Φως το αληθινόν, το Οποίο φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο, στείλε Σε παρακαλούμε το Πανάγιό Σου Πνεύμα να μας φωτίσει και στις Εξετάσεις που δίνουμε αυτές τις μέρες. Χάρισέ μας διαύγεια πνεύματος, θεία Χάρη και διάκριση και φύλαξέ μας από λάθη και ανακρίβειες. Όπλισέ μας με ισχυρά θέληση και αποφασιστικότητα ώστε να κυριαρχούμε πάνω στα συναισθήματά μας και να μη χάνουμε τη σειρά των σκέψεών μας. Προστάτευσέ μας ακόμη από τη βιασύνη, τον εγωισμό, την επιπολαιότητα, την επίδειξη και το άγχος και να μη συγχυζόμαστε στις γραπτές και προφορικές δοκιμασίες και Εξετάσεις, ακόμη και στα αθλήματα και αγωνίσματα. Φύλαξέ μας από τη λήθη, την ανασφάλεια και την απογοήτευση. Στείλε, τέλος, το φύλακά σου Άγγελο συνοδοιπόρο μας στο γεγονός της μαθήσεως και παιδείας, ώστε οι κόποι μας να ευλογηθούν και να στεφθούν με κάθε επιτυχία. «Ας γίνει και για μας το Πανάγιό Σου θέλημα, τώρα και πάντοτε! ΑΜΗΝ».




  Καλή Δύναμη και Επιτυχία στους κόπους και στις προσπάθειες των μαθητών!

 

 

Κλικ εδώ. Προσευχή για τις εξετάσεις μαθητών, για φώτιση και καλά αποτελέσματα! 

 

 


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.