Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Παναγιά του Κύκκου και Αλλόθρησκοι

%C9_%CC_%C4%EF%F7%E5%E9%E1%F1%DF%EF%F5.jpg
 
       Κάποιος άνθρωπος με το όνομα Γεώργιος είχε σπάσει καθ' οδόν το πόδι του και μέσα σε λίγες ημέρες έγινε καλά, χωρίς να το περιμένει. Σε ανάμνηση ενός θαύματος σε κάποιον αλλόθρησκο φαίνεται ένα σιδερένιο χέρι. Αυτός άπλωσε το χέρι με κακή διάθεση στην Αγία Εικόνα, και αμέσως τιμωρήθηκε. Το χέρι του παρέλυσε. Γι' αυτό όλοι οι αλλόθρησκοι, μόλις ακούσουν το όνομα της Παναγίας του Κύκκου, τρομοκρατούνται.

       Κάποιος άλλος αλλόθρησκος, μεγάλος "σατράπης" της νήσου κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, άκουσε πολλά για τα θαύματα της Παναγίας του Κύκκου, ιδιαίτερα σε περιόδους ανομβρίας. Μία ημέρα ο ίδιος κάλεσε τον ηγούμενο του Κύκκου και με απειλές του είπε: "Καλόγερε, μαθαίνω ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο με κάποιο "σουρέτι", που έχεις (εννοούσε την Αγία Εικόνα).
Πρόσεξε, αν μετά από λίγες ημέρες δεν έλθει βροχή, θα κάψω την Εικόνα πάνω στο κεφάλι σου και μετά θα σε θανατώσω". Μόλις το άκουσε ο ηγούμενος, ήλθε έντρομος στη Μονή και με νηστείες άρχισε να λιτανεύει την Αγία Εικόνα. Βρισκόταν στη Μυριανθούσα, όταν πλησίασε στο τέλος η προθεσμία, που του έδωσε. Τότε με συντριβή και με το πρόσωπο στη. γη έπεσε μπροστά από την Αγία Εικόνα, χύνοντας τόσα δάκρυα, που υγράνθηκε το έδαφος.
Αμέσως φάνηκε ένα μικρό σύννεφο στη μέση του ουρανού. Σε λίγο σκοτείνιασε παντού και έπεσε τόση βροχή, ώστε να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι. Ο Τούρκος "σατράπης" θαύμασε για το γεγονός και έδωσε βασιλική διαταγή στον ηγούμενο να περιφέρει με λιτανείες την Αγία Εικόνα σε όλο το νησί, χωρίς κανένα εμπόδιο. Τέτοια θαύματα συνέβησαν ξανά. 

       Πόσο μεγάλη είναι η δωρεά της Χαριτόβρυσης εικόνας σου, Υπέραγνε Δέσποινα Κυκκώτισσα!


http://namarizathema.blogspot.com/2010/07/blog-post_6882.html

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.