Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Η Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

Η Ανάληψη του Χριστού και η ανάληψη των ανθρώπων σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός για την Βασιλεία του Θεού στον ουρανό. Πριν την ανάληψη όμως, έχουμε άλλο ένα σημαντικό γεγονός που είναι η ανάσταση των ψυχών και των σωμάτων, λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Όπως ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός πρώτα Αναστήθηκε εκ νεκρών και εν συνεχεία αναλήφθηκε στους Ουρανούς, έτσι θα γίνει και με εμάς τους ανθρώπους.
Πριν την Δευτέρα Παρουσία λοιπόν, θα αναστηθούν οι κεκοιμημένοι άνθρωποι και μαζί με τους ζωντανούς θα αρπαχθούν μέσα σε νεφέλες, δηλαδή θα γίνει η ανάληψη των ανθρώπων, για να συναντήσουν τον Κύριο στον Ουρανό και έτσι θα ζουν για πάντα μαζί με τον Κύριο, καθώς διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του Αποστόλου Παύλου κεφάλαιο 4 στίχο 17.
Η Ανάληψη του Χριστού έγινε μπροστά στους μαθητές, στο Όρος των Ελαιών, όπου ο Ιησούς Χριστός έφυγε με το Σώμα Του μέσα σε νεφέλες. Το γεγονός αυτό έγινε 40 ημέρες μετά την Ανάστασή Του, όπως διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στις Πράξεις των Αποστόλων. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος περιγράφοντας το γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού, μας λέει ότι αναλήφθηκε στον ουρανό και κάθισε δεξιά του Θεού Πατέρα.
Η Ανάληψη του Χριστού είναι το θριαμβευτικό τέλος της επί γης παρουσίας Του στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όπως έζησε ο Χριστός επί της γης, έτσι θα είναι και η ζωή μας όλων εμάς που Τον ακολουθούμε. Όπως Εκείνος γεννήθηκε από μια Μητέρα, έλαβε το όνομα Ιησούς, βαπτίστηκε, κήρυξε, πέρασε δοκιμασίες, Σταυρώθηκε, Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε, έτσι θα είναι και η δική μας ζωή, όπου όσοι από εμάς έχουμε κέντρο της ζωής μας τον Χριστό και πριν τον θάνατό μας νεκρώσουμε τα πάθη μας και τις αμαρτίες μας, θα αναληφθούμε στον ουρανό για να συναντήσουμε και να ζήσουμε αιώνια με τον Κύριό μας.
 
 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός της Ανάληψεως στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 17.5.2018 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Πέμπτη της Αναλήψεως & το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, μέσα από τα έθιμα τις συνήθειες από την πηγή της λαογραφίας μας! 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώΕορτασμός της Ανάληψεως στον Καρτεράδο Σαντορίνης, 9.6.2016 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 20.5.2015

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 28.5.2014 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ . Εορτασμός Ανάληψης στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, Μάιος 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ανάληψης στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, 24 Μαΐου 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ανακαίνιση ενοριακού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Καρτεράδο 23.5.2012

 

Το Ιερό σημείο της Αναλήψεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή της Έξω Γωνιάς της Σαντορίνης

 

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.