Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γλυκιά νηστήσιμη συνταγή: Τα Μεθυσμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι μπύρα
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Αλεύρι


ΓΕΜΙΣΗ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ψιλοκομμένα καρύδια

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ½ νερό
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη μπύρα το μπέικιν
πάουντερ τη βανίλια και προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Για τη γέμιση:
Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, κάνουμε στη μέση λακουβίτσα και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε το μπαλάκι και το πατάμε λίγο σαν να πλάθουμε κεφτεδάκια.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπιασμα:
Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το σιρόπι. Μετά από 3-4 λεπτά αναποδογυριζούμε τα κομμάτια ώστε να σιροπιαστούν και από την πάνω πλευρά.

Τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή καρύδια ψιλοκομμένα.

Για το agioritikovima.gr , Δέσποινα Διαμαντοπούλου



Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.