Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σε λαϊκό προσκύνημα το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης στο Εμπορείο της Σαντορίνης


Το ιερό λείψανο της Αγίας και Μεγαλομάρτυρας Αικατερίνης μεταφέρθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από την Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά, όπου φυλάσσεται, στη Σαντορίνη και μάλιστα σήμερα το απόγευμα 25.11.2011βρίσκεται στον Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Στο βίο της αναφέρεται ότι, αμέσως μετά τον αποκεφαλισμό της Αγίας Αικατερίνης, Άγγελοι Κυρίου μετέφεραν το σώμα της στην ομώνυμη κορυφή του όρους Σινά.
Το τοποθέτησαν στα λευκά φτερά τους, ευωδιαστό κι ανάλαφρο, σαν Άστρο λαμπερό, στη κορυφή του όρους, 2.642 μέτρων πάνω από την θάλασσα.
Το τίμιο λείψανο της Αγίας Αικατερίνης ανακαλύφθηκε κατά τον 7ο
αιώνα στις παρυφές του όρους, από Χριστιανούς της Αιγύπτου και μεταφέρθηκε στην Μονή του Σινά. 

Οι Σιναΐτες μοναχοί με βαθειά ευλάβεια και συγκίνηση περισσή το τοποθέτησαν στον Ναό της Μονής σε μαρμάρινη λάρνακα, πάνω από την οποία καίουν εννέα ολόχρυσες κανδήλες. 
Από τότε η Μονή έλαβε το όνομα της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Η χάρη και η ευλογία της Αγίας Αικατερίνης να είναι πάντοτε μαζί μας.
Εν συνεχεία ακολουθεί ανάλογο φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο του  Αρμενιστή
  

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.