Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πορεία ... προς τη νοητή Βηθλεέμ της καρδιάς μας

Το ταξίδι μας προς τη νοητή και ποθούμενη Βηθλεέμ της καρδιάς μας ξεκινάει από σήμερα....
Έτσι λοιπόν, για τις σαράντα αυτές ημέρες έχουμε να κάνουμε ένα αδιάλειπτο και συνεχή αγώνα, ώστε να φτάσουμε στη ποθητή μέρα  της συναντήσεώς μας  με τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας, που για μια ακόμη φορά θα ΄ρθει να γεννηθεί στη γη μας.
Χαρακτηριστικά ο Μέγας Φώτιος, για την ανάλογη προετοιμασία μας αναφέρει τα εξής:
«Νηστεία δεκτή από τον Θεό είναι αυτή που μαζί με την αποχή των τροφών συνδυάζει και την αποστροφή προς τη φλυαρία, το φθόνο, το μίσος, γενικά όλα τα πάθη και τα λοιπά αμαρτήματα. 
Αυτός που νηστεύει από τροφές, αλλά δεν εγκρατεύεται από τα πάθη, μοιάζει με εκείνον που έβαλε λαμπρά θεμέλια στο σπίτι, που το έκτισε, αλλά αφήνει να συγκατοικούν μαζί του φίδια, σκορπιοί και κάθε φαρμακερό ερπετό».
Ας βάλουμε βαθειά μέσα μας τα λόγια αυτά του Μέγα Φωτίου και ας ξεκινήσουμε την ανάλογη νοητή μας πορεία για μια νέα Βηθλεέμ στη καρδιά μας, ικετεύοντας παράλληλα τον Κύριο και Θεό μας να μας ενισχύσει με ανάλογη πνευματική δύναμη.... ώστε να ανταπεξέλθουμε από τον καθημερινό και δόλιο πόλεμο του πονηρού.
Στη φαρέτρα μας όμως να έχουμε την αδιάλειπτη προσευχή, αλλά και την συμμετοχή μας στα Μυστήρια της Εξομολογήσεως, της Θείας Κοινωνίας, ώστε να είμαστε ενωμένοι με τον Κύριο και Λυτρωτή μας.
Η ουσιαστική μας διάθεση για τον πνευματικό αγώνα είναι και η Μετάνοια, καθώς και η Θεία Κοινωνία, όπου μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε, και να πλησιάζουμε τον ποθούμενο στόχο μας ... 
Η Φάτνη του Χριστού να είναι πάντα στη καρδιά μας....
Καλή και δυναμική πορεία να έχουμε όλοι μας.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.