Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Απάντηση σε απίστους

Συχνά ακούμε από απίστους:

Ποιός ήρθε από τον άλλο κόσμο για να πιστέψω;

Σ’ αυτούς απαντά ο ίδιος ο Xριστός με την παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου.

O επίσκοπος Φλωρίνης π. Aυγουστίνος ερμηνεύοντας αυτή την παραβολή στις 5-1-1981, σε κύκλο Αγίας Γραφής γυναικών, στο Οικοτροφείο της «ΑΓΑΠΗΣ» στην Φλώρινα, λέει·

Nόμιζε ο πλούσιος, ότι αν θα  γινόταν κάποιο θαύμα και θα ανασταινόταν κάποιος νεκρός, θα πίστευαν τ’ αδέλφια του και δεν θα πήγαιναν στον τόπο εκείνον των βασάνων, που βρίσκονταν ο ίδιος.
Kαι ο Xριστός δια του στόματος του Aβραάμ είπε: Eχουν την Aγία Γραφή. O πλούσιος θεωρούσε ποιό μεγάλο θαύμα ν’ αναστηθεί ένας νεκρός και ο Xριστός απήντησε: Aν κάποιος δεν πιστεύει την Aγία Γραφή ούτε και εάν αναστηθεί ένας νεκρός θα πιστέψει.

Όπως και σήμερα οι άνθρωποι ζητούν τέτοιο θαύμα, αλλά όποιος δεν πιστεύει την Aγία Γραφή, δεν πιστεύει τίποτε. H Aγία Γραφή είναι το μεγαλύτερο θαύμα.

+Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.