Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης 28 - 29.6.2014

Μεγάλος ο σημερινός εορτασμός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.  
Στον εναγκαλισμό των δύο Αποστόλων όπως βλέπουμε στη γνωστή εικόνα των Αγίων, η Εκκλησία μας προβάλει τη σύζευξη της πίστεως και των έργων, και βλέπει τους Προτωκορυφαίους Αποστόλους  σαν σύμβολο και τύπο της παραδόσεώς της.
 Η μεγάλη λοιπόν εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και

Παύλου, που η Εκκλησία μας τη συνοδεύει και με νηστεία, διότι γι᾽ αυτούς γίνεται η νηστεία και όχι για την επομένη, της Σύναξης των Αποστόλων, μας υπενθυμίζει τη βασική αλήθεια της πίστεώς μας, ότι δεν μπορούμε να σωθούμε και να σχετιστούμε με τον Χριστό, εάν μαζί με την πίστη μας σε Εκείνον δεν κινητοποιηθεί και όλη η ζωή μας.   
Δηλαδή, την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο  και αυτό σημαίνει κυρίως κινητοποίηση του εαυτού μας, αποτελεί και τη σπουδαιότερη επιβεβαίωση της πραγματικής πίστεώς μας!  
Στην περιοχή μας βρίσκεται ένας μικρός και όμορφος ναός αφιερωμένος στον Απόστολο Παύλο, ο οποίος βρίσκεται αριστερά και επί του επαρχιακού δρόμου Μεγαλοχωρίου - Εμπορείου, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο

 Πηγή: Αρμενιστής


  Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Καμάρι Σαντορίνης 29.6.2014 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.