Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11.6.2014

Την κορυφαία μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας τιμά σήμερα η Εκκλησίας μας, τον Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, Άγιο Λουκά τον Ιατρό,  ο οποίος συνδύασε με τρόπο μοναδικό στο πρόσωπο του, την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και την πνευματική διακονία προς τον συνάνθρωπο, τόσο ως Ιατρός Χειρουργός, όσο και ως Πνευματικός Ιατρός και Λειτουργός του Ιερού Θυσιαστηρίου της Εκκλησίας!
Έτσι λοιπόν και στον ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Εμπορείο της Σαντορίνης, γιορτάστηκε, με
ιδιαίτερη ευλάβεια ο μεγάλος σύγχρονος και θαυματουργός Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και Λαμπρός Αρχιερέας της Συμφερουπόλεως, με την ιερά και κατανυκτική αγρυπνία που έγινε στη μνήμη του Αγίου.
Από την καντήλα της εικόνας αλλά και του μικρού τεμαχίου της καρδιάς του Αγίου, ο ιερέας έχρησε με λάδι το παρευρισκόμενο εκκλησίασμα. 
Επίσης στον αναφερόμενο ναό, έξω και αριστερά αυτού βρίσκεται  προσκυνητάρι του Αγίου όπου μπορεί ο προσκυνητής να πάρει την χάρη του Αγίου. 
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος της περιοχής π. Νικόλαος Σιγάλας, στο τέλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θαυμαστό γεγονός του Αρχιεπισκόπου Λουκά, που έλαβε χώρα στην ενορία του και το οποίο μπορείτε να ακούσετε στο τέλος του πιο κάτω βίντεο.
   Καλό είναι και μεις ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού να κρατήσουμε αυτή την απλότητα, τον δυναμισμό, την ταπείνωση, αλλά και την πίστη του Αγίου Λουκά στην ζωή μας.
Ας έχουμε την ευχή του, τις πρεσβείες πάντων των Αγίων και της Θεοτόκου και το Πανάγιο Πνεύμα, με την δική μας θέληση, να ενεργοποιείται πάντοτε μέσα μας.
  Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο

 
Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Ομιλία και προβολή ταινίας Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στο Εμπορείο της Σαντορίνης


Κλικ εδώ για δείτε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά στον Ιερό Ενοριακό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

 
Κλικ εδώ, για να δείτε την παράκληση και προσκύνημα Ιερών Λειψάνων Αγίου Λουκά του Ιατρού - Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στο Εμπορείο της Σαντορίνης 17.4.2012

Περισσότερα για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, κάνε κλικ στη πιο κάτω θεματολογία:

Αγιος Λουκας ο Ιατρος

1. Αξέχαστες μέρες κατά την επίσκεψή μας στον Άγιο Λουκά τον Χειρούργο και Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στην Ουκρανία κλικ εδώ


2. Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (+11 Ιουνίου) κλικ εδώ


3. Θαύμα Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κλικ εδώ

4. Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας (video) κλικ εδώ

5. Η ανατροφή των παιδιών (Ἁγίου Λουκᾶ Κριμαίας) κλικ εδώ

6.  Θαύματα Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως κλικ εδώ
Πηγή: Αρμενιστής

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.