Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Αγίου Σαμψών στη Βλυχάδα Σαντορίνης 26.6.2014

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Σαμψών τον ξενοδόχο, ο οποίος  ασκούσε χωρίς χρήματα την ιατρική του, και η φήμη του ως άριστου ιατρού, ανέδειξε πολύ σύντομα το σπίτι του σε άμισθο ιατρείο και σε ένθεο ξενοδοχείο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι ασθενείς έβρισκαν δωρεάν τη θεραπεία τους και οι φτωχοί τη φροντίδα και την ψυχική τους στήριξη.  
Ό Άγιος Σαμψών την επιστήμη της ιατρικής δεν την εξασκούσε

ως βιοποριστικό επάγγελμα, αλλά ως κοινωνικό λειτούργημα για να βοηθά τους φτωχούς και να θεραπεύει με τη χάρη του Θεού τους ασθενείς, και συγκαταλέγεται μέσα στη χορεία των είκοσι ιαματικών Αγίων Αναργύρων!
Ο Εσπερινός του Αγίου έγινε στο μικρό και εν μέρει υπόσκαφο εκκλησάκι του Αγίου Σαμψών βρίσκεται στη περιοχή ανάμεσα της Βλυχάδας και Κεντουκλά τής ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης.
 Δηλαδή αριστερά και 50 περίπου μέτρα πιο μέσα, στο δρόμο που οδηγεί λίγο πιο πριν προς το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.  Κάθε χρόνο κατά την παραμονή του Αγίου γίνεται μεγάλος εορτασμός και καταφθάνουν αρκετοί προσκυνητές από τα διάφορα σημεία του νησιού.
Στο τέλος και μετά την πανήγυρη ακολουθεί ζωντανή μουσική! 
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από τον συγγραφέα Αριστείδη Θεοδωρόπουλο για τον αριθμό των ναών επ΄ ονόματι του Αγίου Σαμψών στον Ελλαδικό χώρο, ανέρχονται στους 7 συνολικά, εκ των οποίων οι 2 είναι στη Σαντορίνη: 
Στον οικισμό του Πύργου κοντά στο Δημοτικό σχολείο, και ο άλλος, μέσα στο κάμπο της περιοχής της Βλυχάδας του Εμπορείου της Σαντορίνης.
Ένας στην Πάτμο, την Πάρο, την  Μύκονο της οποίας τα θυρανοίξιά του έγιναν στις 28.9.2012, στο Πλωμάρι της  Λέσβου, και ένας εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Costa Navarino, στη Πύλο Μεσσηνίας.
  Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο


Πηγή: Αρμενιστής
 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Πύργο Σαντορίνης 26 - 27.6.2014

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Καμάρι Σαντορίνης 27.6.2014 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στο Πύργο της Σαντορίνης, 27 Ιουνίου 2013


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σαμψών στη Βλυχάδα της Σαντορίνης, 27 Ιουνίου 2013

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.