Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Εγκαίνια νεόδμητου Ιερού Ενοριακού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Εμπορείο της Σαντορίνης 21.6.2014


Συμφώνως προς την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ενοριακού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού Εμπορείου Θήρας, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο.
Την παραμονή των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινισμό Ιερό Ναό τα μαρτυρικά
λείψανα των αγίων:
ιερομάρτυρος Ελευθερίου, μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και μάρτυρος Καλλινίκου και τα εναπέθεσε στο Άγιο Δισκάριο επί της Αγίας Τραπέζης, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη, και εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­σπε­ρι­νός, με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών και πλήθους πιστών.
Κατά την διάρκεια της Τελετής των Εγκαινίων αλλά και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ του πολυαρίθμου πλήθους πιστών, που προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να συμπροσευχηθούν κατά το σπουδαίο αυτό γεγονός, ο οσιολογιώτατος μοναχός π. Σίμων Αγιορείτης, βιογράφος του νεοφανούς Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η νέα Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου.
Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων επεξηγούσε τα δρώμενα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριος Εμπορείου Θήρας, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, με μέριμνα του οποίου οικοδομήθηκε ο πρώτος αυτός ναός ανά τον Ορθόδοξο κόσμο που αφιερώνεται στον άγιο της καρτερίας και της υπομονής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας επαίνεσε τόσο τον άμεσο συνεργάτη του π. Νικόλαο Σιγάλα για την ανοικοδόμηση του νέου ναού και για τη γενικότερη φροντίδα της τελετής, όσο και τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικόλαο Σπ. Βάλβη δαπάναις του οποίου έγινε η ανοικοδόμηση εις μνήμην της συζύγου του Καλλιόπης.
Ο νέος αυτός ενοριακός ναός θα πανηγυρίζει κατ’ έτος 
την 4η Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού
την 8η Ιουνίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης
την 12η Σεπτεμβρίου (απόδοση του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου
και την 21η Ιουνίου (επέτειος εγκαινίων Ιερού Ναού).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ Κ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ Κ ΝΗΣΩΝ

http://romfea.gr

 

Κλικ εδώ. Εγκαίνια Αγίου Παγκρατίου στο Καμάρι της Σαντορίνης 8 & 9 Ιουλίου 2013


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.