Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή» στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Με αφορμή τήν συμπλήρωση 350 ετών από τά εγκαίνια του ευρισκομένου στό Καστέλι Εμπορείου Θήρας Ιστορικού Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή»,έχουμε τήν τιμή νά σας προσκαλέσουμε στίς κάτωθι λατρευτικές εκδηλώσεις:
Τετάρτη 29 Αυγούστου καί ώρα 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Ν ι κ ο λ ά ο υ 
Πέμπτη 30 Αυγούστου καί ώρα 07:00 Θεία Λειτουργία
ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Ν ι κ ο λ ά ο υ, η παρουσία σας θα είναι χαρά μας.
-------
Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος γεννήθηκε το 1929 στο Εμπορείο της  Θήρας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1959 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1979.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό, από τον αναφερόμενο ναό του καστελιού «Παναγία Μεσανή» η οποία είναι χτισμένη πιθανότατα τον 16ο αιώνα (1537-1660), και έχει ένα από τα ομορφότερα καμπαναριά του νησιού. 
Το ξυλόγλυπτο τέμπλο της είναι από το 1883. 

Αρχείο:PanagiaMesani003.jpg
Η εικόνα στην είσοδο της Παναγιάς Μεσανής
Το ψηφιδωτό δάπεδο της Παλιάς Παναγιάς η Παναγιά Μεσανή,  χτισμένη τον 16 αιώνα μ.Χ.

The Steeple of Palia Panagia

Το περίτεχνο καμπαναριό της Παναγίας

The Steeple of "Palia Panagia" in the night
Ένα μαγευτικό και πανέμορφο θέαμα, είναι το φωτιζόμενο καμπαναριό της Παναγίας.Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.