Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εορτασμός Αγίου Ελευθερίου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 15.12.2011

 Γράφει ο Αρμενιστής
Η αναφερόμενη εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου βρίσκεται στο Πάνω μέρος του Παλιού Χωριού ή Μέσα Γωνιά και πιο επίσημα στη περιοχή της Επισκοπής Γωνιάς της Σαντορίνης.
Ο ναός αυτός κτίστηκε το 1700 και ένα μέρος του, από την βορειοδυτική του πλευρά είναι υπόσκαφος, ενώ ο κυρίως ναός είναι έξω από το χώρο αυτό.
Ανεξάρτητα απ΄ αυτόν και βορειοδυτικά βρίσκεται το λαξευτό παρεκκλήσι του Αγίου  Ελευθερίου, το οποίο βρίσκεται στα σπλάχνα της θηραϊκής γης. 

Από το αύλειο  χώρο του ναού μπορεί κάποιος να απολαύσει αφ΄ υψηλού την πανέμορφη θέα που απλώνεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως την νοτιότερη πλευρά που δεσπόζει ο Προφήτης Ηλίας στη κορυφή του βουνού, καθώς  και δυτικότερα τα πρανή του Πύργου με τα πανέμορφα και γραφικά παραδοσιακά του σπιτάκια.Αφού έγινε περιφορά της εικόνας στα γραφικά δρομάκια του Πάνω Χωριού, στο τέλος μοιράστηκε πανήγυρη από παραδοσιακή ζεστή φασολάδα, μπακαλιάρο τηγανητό και επιπλέον ιδιαίτερα μεζεδάκια, όπως μπακαλιάρος τηγανητός με σαντορινιό τοματάκι και σκόρδο, μπακαλιάρος «ξελουριστός» σε λάδι και ξύδι, ξυδάτες μελιτζάνες, σαρδέλες σε λαδόξυδο με σκόρδο και μαϊντανό και πολλά άλλα νηστήσιμα μεζεδάκια, με άφθονο σαντορινιό κρασί.
Χρόνια Πολλά και ευάρεστα στο Θεό.

Για το περσινό εορτασμό του Αγίου Ελευθερίου κλικ  Εδώ.

 Εν συνεχεία και πιο κάτω ακολουθεί ανάλογο βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Αρμενιστή.
 

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: ΑρμενιστήςΠηγή: Αρμενιστής
Πηγή: ΑρμενιστήςΠηγή: ΑρμενιστήςΠηγή: Αρμενιστής


Πηγή: ΑρμενιστήςΠηγή: Αρμενιστής


Πηγή: ΑρμενιστήςΠηγή: Αρμενιστής


Για το περσινό εορτασμό του Αγίου Ελευθερίου κλικ  Εδώ.

Πηγή: Αρμενιστής


Δείτε τα βίντεο

Για το περσινό εορτασμό του Αγίου Ελευθερίου κλικ  Εδώ.

Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.