Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Λαμπρός Εορτασμός στη Γυναικεία Μονή της Αγίας Βαρβάρας στο Μοντανέρ της Ιταλίας

Στο Μοντανέρ της Βορείου Ιταλίας, όπου από τη δεκαετία του 1960 υπήρχε ετερόδοξη εκκλησία, με γηγενείς  Ιταλούς Ορθοδόξους. 
Ο  Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος, πριν από δεκαπέντε χρόνια, λίγες  βδομάδες μετά την Ενθρόνισή του, επισκέφθηκε την εκκλησία αυτή και στη συνέχεια την δέχθηκε στους κόλπους της της Ορθοδοξίας, έπειτα από διάλογο με τους γηγενείς Ορθοδόξους της περιοχής και αποφάσισε τη μετατροπή της σε Γυναικεία Μονή, αφιερωμένη στη  Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα.
Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια από την ιστορική αυτή απόφαση, εορτάστηκε η επέτειος αυτή, με την παρουσία των Τοπικών Αρχών της περιοχής, με πλήθος πιστών Ελλήνων - Ιταλών, αλλά και των άλλων εθνικοτήτων. 
Με το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Γεννάδιος, αναφέρθηκε στο θαύμα της αναγεννήσεως της Ορθοδοξίας στην Ιταλία, η οποία συνετελέσθη κατά την περίοδο αυτή, αναφορικά με την δημιουργία μιας Ορθοδόξου πνευματικής οάσεως στο Μοντανέρ, χάρη στο αθόρυβο και δημιουργικό έργο της Μοναστικής Αδελφότητος, υπό την Καθηγουμένη, γερόντισα Σεβαστιανή και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριο της Μονής, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθηναγόρα και την άριστη συνεργασία τους με τον Μητροπολίτη Ιταλίας  κ. Γεννάδιο. 
 
 
Η Μονή σήμερα αποτελεί μοναστικό κέντρο και αναφορά των Ελλήνων και των μεταναστών Ορθοδόξων της περιοχής του Βένετο και όπως είναι γνωστό, είναι ιδιοκτησία της Ορθοδόξου Μητροπόλεως, δωρεά των γηγενών Ιταλών Ορθοδόξων του Μοντανέρ σε αυτήν.
(Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη του Αρμενιστή από την Ιταλία που μας έστειλε το  εορτασμό αυτό)




Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.