Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενέκρινε το αίτημα για τον Άγιο Εφραίμ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την διάρκεια των συνεδριών της, αποφάσισε να ενταχθεί ο Όσιος Εφραίμ στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επιστολή
που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείου, όπου ζητούσε την ένταξη του Οσίου Εφραίμ στο Αγιολόγιο εξήντα χρόνια μετά την ανεύρεση των λειψάνων του.

Το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη Αττικής
Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, σχολιάζοντας την απόφαση στη Romfea.gr, τόνισε ότι “ο Όσιος μάρτυρας Εφραίμ τιμάται από όλους τους Έλληνες ως Άγιος, επίσης έχει επιτελέσει πάρα πολλά θαύματα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέτασε προσεκτικά την έκθεση και αποφάσισε ως έπρεπε”.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αφίχθη σήμερα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Κύριλλος είχε συνάντηση το μεσημέρι στο Φανάρι, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο όπου ενημερώθηκε και για την σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι προσπάθειες για την ένταξη του Οσίου Εφραίμ είχαν καταβληθεί και κατά της διάρκεια της Αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου (1997)…

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, αυτή την ώρα ηχούν οι καμπάνες πανηγυρικά για τα χαρμόσυνα νέα.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7444:2011-03-04-17-54-05&catid=13

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.