Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ένας ξένος ιερέας......


…Μια νύχτα ξημερώνοντας της εορτής του αγίου ιερομάρτυρα Φωκά, είχε συγκεντρωθεί η συνοδεία για την τέλεση ολονυκτίας στον άγιο Ιωάννη. Είχε προχωρήσει αρκετά η ιερή ακολουθία. 
Η ψαλμωδία των απλοϊκών ψαλτών, τα αναγνώσματα των γυναικών και η ταπεινή φωνή του ιερουργού παπα-Νικόλα δημιουργούσαν μια παραδεισένια ατμόσφαιρα... 
Μια γυναίκα βλέπει ξαφνικά πίσω απ’τον παπα-Νικόλα έναν μεγαλοπρεπή ιερέα με επανωκαλύμμαυχο να παρακολουθεί με αγαλλίαση την ακολουθία. Στην αμηχανία της ποιος τάχα να ήταν ο μεγαλοπρεπής ιερέας και πώς βρέθηκε στο ιερό, πάει στον γέροντα και του λέει: 
«Πάτερ μου, ένας ξένος ιερέας είναι δίπλα σας και παρακολουθεί πώς ψάλλουμε την ιερή ακολουθία». Τότε, ο παπα-Νικόλας έφερε το δάχτυλό του στο στόμα του και χαμηλόφωνα της λέει: «Σσσς… είναι ο ιερομάρτυρας Φωκάς…». 
Τον είχε αντιληφθεί και δεν παραξενεύτηκε, επειδή το θεωρούσε φυσικό να παρίσταται εκείνος ο άγιος προς τιμήν του οποίου τελούσαν την ακολουθία.

(Απόσπασμα απ’το βιβλίο του αρχιμ. π.Νικολάου Πρωτοπαπά ‘Ο νέος άγιος της εκκλησίας μας, Ιερεύς Νικόλαος Πλανάς’)

http://aoratigonia.blogspot.com/

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.