Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βιογραφικό Σημείωμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.Παύλου Ιωάννου

O Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος Ιωάννου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947 όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος και τοποθετήθηκε στο Μαντούδι το 1973.
Το Νοέμβριο του 1974, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου μία 25ετία.
Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Αννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.
Μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, κλήθηκε να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής
της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης του ανετέθηκε και η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Για πολλά έτη είναι τακτικός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για τριάντα και πλέον έτη ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε Σχολές Γονέων, Ιερατικά και Νεανικά Συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.
 Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο και άλλους Μητροπολίτες.
Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου είναι η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.  
Στο διάστημα της ποιμαντικής του διακονίας ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί. 
Είναι συγγραφεύς βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.
πηγή: www.paterikoslogos.com
http://www.eviaportal.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.