Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός Ευαγγελισμού, λιτάνευση Ιεράς εικόνας στο Εμπορείο Σαντορίνης 24.3.2015

Ο κεντρικός ενοριακός ιερός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται στην κεντροβαρή περιοχή του Εμπορείου της Σαντορίνης, και ο οποίος εορτάζει με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια κατά την ημέρα αυτή.
Όμως στην αναφερόμενη ενοριακή περιοχή, υπάρχει και ένα γραφικό ομώνυμο εξωκλήσι ο Ευαγγελισμός της Παναγιάς της Γαβριλιανής, το οποίο βρίσκεται στην ράχη της περιοχής ΓΑΒΡΙΛΟΣ, όπου δεσπόζουν ακόμη και σήμερα κατά το ύψωμα αυτό, οι παλιοί
παραδοσιακοί ανεμόμυλοι της περιοχής.
Λίγο πριν τον τελευταίο μύλο και αριστερά των πρανών του υψώματος, υπάρχει το εκκλησάκι αυτό με την απίθανη και καταπληκτική θέα στον απέραντο παραδοσιακό οικισμό του Εμπορείου, αλλά και στο διάπλατο και βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου.
Έτσι λοιπόν κατά την παραμονή του εορτασμού, στις 24 Μαρτίου γίνεται πρώτα ο μικρός Εσπερινός στο εκκλησάκι αυτό και στη συνέχεια ακολουθεί μακρά  λιτάνευση της  εικόνας της Παναγιάς προς τον περίλαμπρο και μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Ευαγγελισμού.
Αφού ολοκληρωθεί η λιτάνευση, λίγο αργότερα και μετά από μεσοδιάστημα μιας ώρας περίπου, ξεκινά ο  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ  Επιφανίου.
Την επομένη ακολουθεί το Μεσονυκτικό - όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.
Το απόγευμα του εορτασμού γίνεται Εσπερινός Αποδόσεως της Εορτής, Μικρό Απόδειπνο μετά του Μεγάλου Κανόνος.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την λιτάνευση της εικόνας του Ευαγγελισμού μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής!
Δείτε το βίντεο

Πηγή: Αρμενιστής
Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε κατά την ώρα αυτή, εικόνες που χάνονται από την τρέχουσα καθημερινότητά μας!!!!!
Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Ομιλία από τον Π. Γεώργιο Μεταλληνό με θέμα: Το 1821 τότε και σήμερα. Στην Χριστιανική Αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας 23.3.2014


 

 

Κλικ εδώ, για περισσότερα των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου στη Σαντορίνη

 

  

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ευαγγελισμού στην Αρχαία Θήρα της Σαντορίνης 24 & 25.3.2014


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Το τραγούδι του Καραϊσκάκη από την Ευγενία Ξεφτέρη

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ευαγγελισμού στο Πύργο της Σαντορίνης 25.3.2012

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, με θέμα «Η Εκκλησία και το 1821». Στην Χριστιανική Αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας 22.3.2015

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.