Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι.Μ. Χαλκίδος τον Άγιο Παρθένιο

par8enios1Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή. 
Στην Ιερά Πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Πέμπτη
το απόγευμα, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην σπουδαία έννοια του θαύματος στη ζωή της Εκκλησίας.


Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και στον Όρθρο, ανήμερα της εορτής και προεξήρχε και της Ευχαριστιακής Συνάξεως, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.

Τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι, προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα, όλοι οι πιστοί, γεύτηκαν και την παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους συν Αυτώ τρείς πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν όλους.

Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλλε θαυμασιώτατα και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, πολυμελής Χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Οικονόμου π. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών.

par8enios2

par8enios3

par8enios4


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Παρθενίου και Αγίου Λουκά ο εν Στειρίω, στο Καμάρι Σαντορίνης 7.2.2014

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.