Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπου στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης 10.2.2014

Ο ιερός ενοριακός ναός του Αγίου Χαραλάμπου στη περιοχή Λακίνες της Έξω Γωνιάς Σαντορίνης ανοικοδομήθηκε κατά το έτος  1952.
Ο παλαιότερος ναός του Αγίου έφερε διπλό καμπαναριό και εκατέρωθεν αυτού, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στο βίντεο του σημερινού εορτασμού.
Ο σημερινός ναός, είναι από τους μοναδικούς στο νησί  που
φέρει κεραμίδια στη στέγη του, καθώς επίσης και ναός της Παναγίας Επισκοπής, στη Μέσα Γωνιά  ή του  Παλιού Χωριού της περιοχής.
   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε  ο προστάτης Άγιος της ομώνυμης περιοχής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου, με την παρουσία πλήθους κόσμου από τα διάφορα σημεία του νησιού.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και των Αγίων Λειψάνων αυτού  στα στενά και γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού χωριού.
  Στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη  από κριθαράκι με κιμά, γλυκό  και ντόπιο κρασί, όμως μπορείτε να δείτε  από τον σημερινό εορτασμό, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα

Δείτε το βίντεο  


Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εσπερινός Αγίου Χαραλάμπου στην Έξω - Γωνιά της Σαντορίνης 9.2.2013


 

 

Κλικ εδώ! Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπου στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης10.2.2012

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Μια βόλτα στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης! 

 

 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Πηγή: Αρμενιστής
 Πηγή: Αρμενιστής

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.