Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου, από τον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό της Σαντορίνης 1.2.2014

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός του εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της Σαντορίνης. 
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἐδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ἰωὴλ, συγχοροστατούντος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού &
Νήσων κ.κ. Επιφανίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ἐδέσσης, Πέλλης καὶ Αλμωπίας κ. Ἰωὴλ, αναφερόμενος στο τιμώμενο και ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και στα θαυμαστά γεγονότα της Μεσίτριας για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Ο αναφερόμενος Μητροπολιτικός ναός είχε ανακαινισθεί πρόσφατα και ήδη σήμερα τελείται ο 1ος εορτασμός του από την ανακαίνισή του.

Ο παλιός καθεδρικός ναός της Υπαπαντής του Κυρίου 1827 γνωστός με την επωνυμία «Η Παναγιά του Βελώνια».
 Δυστυχώς όμως, ο ναός αυτός υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους σεισμούς της 9ης Ιουλίου 1956, με αποτέλεσμα να κατεδαφισθεί και στη θέση του θεμελιώθηκε ο σημερινός Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής, στις 19 Ιανουαρίου 1963 και ολοκληρώθηκε το 1968, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ.

Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τον εορταστικό εσπερινό της Υπαπαντής του Κυρίου, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
 Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Δείτε το βίντεο



Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός της Υπαπαντής του Σωτήρος στο Μητροπολιτικό ναό της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ο παλιός Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής. Η Παναγιά του Βελώνια..... 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Θεία Λειτουργία σε αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης, λόγω της ανακαινήσεως του Ναού 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Υπαπαντής στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 2.2.2014 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Παναγιά η Σέργενα στο Βόθωνα της Σαντορίνης, μεθεόρτιος Εσπερινός 2.2.2014


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.