Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Χειροτονία Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου (φωτογραφίες και βίντεο)

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου ο π. Χρυσόστομος υπηρέτησε για πολλά χρόνια.
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστούμενος από τους Μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιο, Δωδώνης Χρυσόστομος, Καστορίας Σεραφείμ, Πατρών Χρυσόστομο, Γλυφάδας Παύλο, Ζιχνών Ιερόθεο, Κερκύρας Νεκτάριο, Κοζάνης Παύλο,
Κορίνθου Διονύσιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Λαγκαδά Ιωάννη, Ζακύνθου Διονύσιο, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Σιδηροκάστρου Μακάριο και Ιλίου Αθηναγόρα.
Ο νέος Μητροπολίτης Νικοπόλεως στον λόγο του, ευχαρίστησε το Σώμα της Ιεραρχίας το οποίο τον τίμησε με την τιμία ψήφο του και εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως.
Σε άλλο σημείο της σύντομης ομιλίας του, ευχαρίστησε τους συνεφημερίους του, όλους όσους συνεργάστηκε καθώς και τους ενορίτες.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τώρα αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο το οποίο του εμπιστεύθηκε ο Θεός.
Τέλος συγκινητική ήταν η στιγμή που οι πιστοί αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φώτο: Γιώργος Φερδής
http://www.romfea.gr
tsirig

1
6
0-tsir2
0-tsir
4
0-tsir1
7
IMG 3625
2
5
0-tsir4
8
3
9
IMG 3665
IMG 3667
IMG 3692

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.