Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αγιασμός Κατηχητικής Συντροφιάς Καμαριού Σαντορίνης 14.10.2012

Βρισκόμαστε στη νέα χρονική περίοδο της κατηχητικής συντροφιάς και σήμερα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ενοριακός ναός της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης προσεγγίστηκε από χαρούμενες παιδικές και νεανικές φωνές γεμάτες από ενθουσιασμό και δίψα, για να βιώσουν την διαδικασία της μάθησης, της επικοινωνίας και ενημέρωσης για την έναρξη της νέας κατηχητικής συντροφιάς 2012 – 2013.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο αγιασμός της ενάρξεως των κατηχητικών συναντήσεων, από τον εφημέριο του ναού τον Παπά – Γιώργη, καθώς και από Παπά – Θεόδωρο, όπου είναι ένας από τους κατηχητές της περιοχής μας.
Στόχος της κατήχησης ήταν είναι και θα είναι, η δημιουργία μιας ειλικρινούς και ουσιαστικής σχέσης με τον Χριστό όπου φέρνει τις παιδικές ψυχές σε κοινωνία με τον Αληθινό Τριαδικό Θεό!
Το βίωμα της κατήχησης δεν είναι  να περάσουν μόνο καλά τα παιδιά μας, στον ελάχιστο αυτό χρόνο,  από τραγούδια και παιχνίδια το πρωινό της Κυριακής, αλλά να καταστούν οι όποιες δραστηριότητες του κατηχητικού με αφορμή, ώστε να καλλιεργήσουν εμπειρικά τις αρετές της αγάπης, της ταπείνωσης, της ειλικρίνειας, της πραότητας, της προσευχής κ.τλ. που οδηγούν στην μόρφωση υγιών προσωπικοτήτων.
Σ΄ αυτό το κοινωφελές έργο εκτός από την στήριξη της τοπικής μας εκκλησίας, θα πρέπει κι εμείς ως γονείς να συμβάλλουμε δυναμικά δια της παρουσίας των παιδιών μας στην καλύτερη εδραίωση της ψυχής των στην σταθερή αναζήτηση του Χριστού ως πηγή ζωής, χαράς και δημιουργίας  στη ζωή τους.
 Τέλος Ευχόμαστε  Καλή και Ευλογημένη Κατηχητική Χρονιά!
και περιμένουμε γονείς και παιδιά στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας μας!

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από το αρχείο της ιστοσελίδας μας


Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.