Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μνήμη Μελετίου Αρχιερέως, Σάββατο 20 Ιουνίου

cebd«Βάλτε ένα όμορφο σταφύλι στο πατητήρι και θα βγει ένας απολαυστικός χυμός. Η ψυχή μας στο πατητήρι του Σταυρού παράγει ένα χυμό που την τρέφει και την δυναμώνει! Όλοι είμαστε καθρεφτάκια, μέσα στα οποία καθρεφτίζεται ο Θεός.  Πώς θέλετε να αναγνωρίζεται ο Θεός μέσα σε μια ακάθαρτη ψυχή;» Γι’ αυτό το δίπολο (διδασκαλία ενός αγίου κληρικού) μιλούσε πάντα ο μακάριος Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος… και το υλοποιούσε! Εκείνος «πατήθηκε» στο πατητήρι του Σταυρού, εμάς τρέφει και δυναμώνει ο παραχθείς χυμός… Εκείνος ήταν ένας κατακάθαρος καθρέφτης, εμείς βλέπουμε, μέσα
σ’ αυτόν, τον Χριστό…
Το Σάββατο, 20 Ιουνίου στο μνημόσυνό του, στον Ναό του αγίου Κωνσταντίνου Πρεβέζης, τρία χρόνια από τον θάνατό του (21.6.2012), ας προσευχηθούμε γι’ αυτόν, ευχαριστώντας τον Χριστό για την παρουσία του Μελετίου στην ζωή μας.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.