Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

2 Ιουνίου 2015, Θεία Λειτουργία - παράκληση στην Παναγία την Επισκοπή για ιστορική αναδρομή στη κλοπή των εικόνων της Παναγίας Επισκοπής Γωνιάς Θήρας - Σαντορίνη

Την Τρίτη το πρωί 2 Ιουνίου 2015 στο προσκύνημα του Ι.Ν. της Παναγίας Επισκοπής θα γίνει Θεία Λειτουργία - παράκληση για την κλοπή των εικόνων της που έγινε στις 2 Ιουνίου 1982.
Έτσι λοιπόν σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης έγινε μια μεγάλη  κλοπή, που μέχρι και σήμερα, σημάδεψε και τραυμάτισε βαριά την τοπική μας κοινωνία.
Από τον Ιστορικό Βυζαντινό Ιερό Ναό της
Παναγίας Επισκοπής εκλάπησαν 26 σημαντικές εικόνες μεγάλης Ιστορικής και Πνευματικής Αξίας για το νησί της Σαντορίνης.
Δυστυχώς οι έρευνες μέχρι και σήμερα απέβησαν  άκαρπες, αλλά ο κρυφός πόθος του κάθε Σαντορινιού είναι να αξιωθεί και να τις δει πάλι στο φυσικό τους χώρο.
Σήμερα όμως κοιτάζοντας αμήχανα το τέμπλο του ναού, ο νους μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, και η καρδιά μας να   ραγίζει αφού τα ιερά μας κειμήλια δεν βρίσκονται πλέον στη θέση που τους αξίζει….

Ανάμεικτα παραμένουν τα συναισθήματα των ευλαβών προσκυνητών......

Μεγάλο το Μυστήριο της Παιδείας του Θεού!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.