Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι Σαντορίνης 28.5.2014

Με την Ανάληψη του Χριστού, ο Κύριος ολοκλήρωσε το απολυτρωτικό και σωτηριώδη έργο Του πάνω στη γη.  
Η άνοδός Του στον Ουρανό ήταν η συνέχεια της Γεννήσεως, Βαπτίσεως, διδασκαλικού έργου, της Σταυρώσεως αλλά και της Αναστάσεώς Του.
  Με την Ανάληψή Του ολοκληρώθηκε το επίγειο έργο, αλλά η ανθρωπότητα όμως δεν έχει σωθεί ακόμη, γιαυτό, αυτό που έφερε έπρεπε να γίνει προσωπικό θέμα του καθενός. Δηλαδή το γενικό και αντικειμενικό να γίνει ατομικό, και αυτό έγινε με την
κάθοδο του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπου το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πνεύμα το Άγιο, αναλαμβάνει την διακονία της κοινής ενέργειας του Τριαδικού Θεού.
Η Ανάληψη του Κυρίου όμως δεν μας παραπέμπει μόνο στην Πεντηκοστή, αλλά στη συνέχεια μας παραπέμπει και στη Δευτέρα Παρουσία
Ο ένδοξος ερχομός Του για Δεύτερη φορά, αποτελεί συνέχεια της Πρώτης Παρουσίας Του, όπου το τέλος της, ήταν η Ανάληψη, αλλά και της μυστηριώδους παρουσίας Του εν Αγίω Πνεύματι στην Εκκλησία.
Η Δευτέρα Παρουσία αποτελεί την προοπτική και την προσμονή των Χριστιανών, όπου τρεφόμαστε και από το μέλλον, η οποία θα φέρει την τελική κρίση των ανθρώπων.
Στην κρίση αυτή και στη συνέχειά της, την Αιώνια Βασιλεία του Θεού, κατά την οποία θα κυριαρχεί ο Κύριος και βλέποντας την οριστική και τελική έκφραση του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου, στοιχείο του οποίου είναι η Ανάληψή Του.
Ο Χριστός Βασιλέας είναι ο νικητής Χριστός, κατά της αμαρτίας, κατά του διαβόλου, και κατά των παθών του ανθρώπου.... 
Σ΄ όλη την οικουμένη σήμερα η ορθοδοξία μας τιμά με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου, έτσι και στο νησί της Σαντορίνης το οποίο είναι διάσπαρτο πέρα από τους μεγαλοπρεπείς ναούς του, από πολυάριθμα και γραφικά εξωκλήσια, αρκετά εξ΄ αυτών είναι αφιερωμένα στην ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου.
Ένα από όλα αυτά είναι και το ξωκλήσι της Αναλήψεως το οποίο βρίσκεται στη περιοχή "Στενό" του Ημεροβιγλίου της Σαντορίνης, όπου κάθε χρόνο κατά την παραμονή του εορτασμού γίνεται ο Εσπερινός της Αναλήψεως, και μετά το πέρας αυτού, μοιράζεται πανήγυρη στο εκκλησίασμα.
Φέτος είχαν σουπιές με κοφτό μακαρονάκι, κάππαρη, παστές σαρδέλες και άλλα πολλά ορεκτικά, καθώς και ντόπιο κρασί.
Στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι από τοπικά όργανα της περιοχής, και το σημαντικότερο, από νεαρούς μικρούς οργανοπαίκτες.
Τέλος, και με τον ανάλογο σεβασμό των παρευρισκομένων στον αύλειο χώρο του ναού, όλοι τους διασκέδασαν από το παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι, και το καλύτερο ακόμη, από τον χορό του σεβάσμιου κ. Αρτέμη Καφούρου, ο οποίος πέρα από τα χρονάκια του... μας έδωσε μαθήματα δυνάμεως της ψυχής του ανθρώπου.  
    Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογο βιντεο-φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της ιστοσελίδα μας 

                   Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
 Δείτε το βίντεο

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αναλήψεως στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης 2013 

 

 

 Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ . Εορτασμός Ανάληψης στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, Μάιος 2012

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Ανάληψης στον Καρτεράδο της Σαντορίνης, 24 Μαΐου 2012

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Ανακαίνιση ενοριακού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Καρτεράδο 23.5.2012

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.