Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης 12.5.2013

Ο Άγιος Επιφάνιος του Ακρωτηρίου  της Σαντορίνης (1673), βρίσκεται στη μέσα μικρή πλατεία του χωριού.
Το μεράκι των κατοίκων της περιοχής φαίνεται από τις στολισμένες εικόνες, αλλά και του χώρου εν γένει  όπως θα δείτε από την ιστοσελίδα μας, από πλούσια διακόσμηση των ποικίλων και άφθονων λουλουδιών της εποχής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των ηλικιωμένων, θυμούνται ότι σε παλαιότερες εποχές κατά την παραμονή και ημέρα εορτασμού έφερναν άφθονα και διάφορα γλυκά, τα οποία τοποθετούσαν
μέσα σε κοφίνια, για διανεμηθούν στο κοινό.
Χαρακτηριστικά μια κυρία μας περιέγραψε την τότε προσφορά του πατέρα της, ο οποίος κάθε χρόνο και κατά την ημέρα αυτή, έφερνε ένα κουτί λουκούμια, στο χώρο αυτό.
 Ευχαριστούμε την συνεργάτη μας και αναγνώστρια κ. Ηλιάνα Πασχαλίδη για την αποστολή του ανάλογου φωτογαφικού υλικού που μας έστειλε, όπου και μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδα μας


Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Επιφανίου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, 12 Μαΐου 2012


Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Επιφανίου και Θεοδώρου στο Καμάρι της Σαντορίνης 12 Μαΐου 2012


Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.