Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου των Μαρινίδων ή Σφουγγατά, στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 11.5.2013

 Το εφετινό Πάσχα είναι μετά τις 23 Απριλίου και οι εορτασμοί των Αγιών κατά την περίοδο αυτή τους εορτάζουμε μετά το Πάσχα. 
Ο Άγιος Γεώργιος γιόρταζε την Δευτέρα του Πάσχα, όμως πέρα απόν εορτασμό της Δευτέρας του Πάσχα, κάθε εκκλησάκι μετά από την ημέρα αυτή γιορτάζει τον Άγιο στο δικό του το χώρο. 
Ενα από αυτά είναι και ο Άγιος Γεώργιος των Μαρινίδων ή και σφουγγατάς όπως τον αναφέρουν ορισμένοι κάτοικοι της
περιοχής, ένεκα της πανήγυρης που του ετοιμάζουν κάθε χρόνο από αυγά με πατάτες τηγανητές ή σφουγγάτο όπως το λέμε στην περιοχή μας.
Ευχαριστούμε την συνεργάτη μας και αναγνώστρια κ. Ηλιάνα Πασχαλίδη για την αποστολή του ανάλογου φωτογαφικού υλικού που μας έστειλε, όπου και μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδα μας


Πηγή: Αρμενιστής

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.