Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αγία Οικογένεια του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Σύναξη Αγίας Οικογένειας, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά
Στις 20 Δεκεμβρίου του 2009, ύστερα από πρόταση της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε την αγιοκατάταξη της Αγίας Οικογένειας των Παλαμάδων (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).  
Ημέρα μνήμης τους ορίστηκε η πρώτη Κυριακή μετά την 14η Νοεμβρίου.
Απολυτίκιο 
Ήχος  α΄. Της ερήμου πολίτης
Καλλονή η καλλίπαις και ευθύφρον Κωνστάντιε, μέγα αθλητά και θεόπτα, Ιεράρχα, Επίχαρις η νύμφη του Χριστού, Οσία Θεοδότη και σοφέ, Θεοδόσιε και Μακάριε ιερέ, υμών τα άθλα άδομεν. Δόξα τω στεφανώσαντι υμάς, δόξα υμιν τω
ελλάμψαντι, άκτιστον και αΐδιον Αυτού φως της Θεώσεως.

Παρουσίαση του βίου της Αγίας Οικογενείας των Παλαμάδων και ιδιαιτέρως του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, που επιμελήθηκε ο καθηγούμενος της ιεράς μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας της Σκήτεως Βεροίας αρχιμ. Παλαμάς Κυριλλίδης.  Προβλήθηκε το 2009.

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.