Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2012, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Σαντορίνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας μας, η οποία βρίσκεται στην πλατεία της Περίσας και κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού.
Η αρχική εκκλησία είχε οικοδομηθεί κατά το χρονικό διάστημα 1835 – 1840,  αλλά καταστράφηκε με τον σεισμό του 1956  όπου και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε.
Κατά την διάρκεια της ανοικοδόμησης της αρχικής εκκλησίας
είχαν αποκαλυφθεί ερείπια δύο τρίκλιτων Βασιλικών.
Κατά την παραμονή του εορτασμού έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Επιφανίου, καθώς  και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την επομένη ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, έγινε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, μετά των συμπροσευχομένων προαναφερομένων Αρχιερέων.
Στο τέλος του εορτασμού μοιράσθηκε πανήγυρη από ντόπιο παραδοσιακό φάβα.
Ο κυριώνυμος εορτασμός του Προσκυνηματικού Ναού του Τιμίου Σταυρού της Περίσας διαχρονικά προσελκύει πλήθος χριστιανών από όλα τα σημεία του νησιού, όμως και με το σημερινό εορτασμό, παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν και την ευχή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε το νησί της Σαντορίνης.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.Πηγή: Αρμενιστής


Κλικ εδώ για να δείτε το μικρό εκκλησάκι του  Τιμίου Σταυρού  στο λαγκάδι της Μεσαριάς Σαντορίνης

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.