Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εορτασμός Αγίου Αριστείδη στις Έξω Κατοικιές των Φηρών Σαντορίνης, 12 & 13.9.2012

Ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Αριστείδου Σαντορίνης βρίσκεται στην περιοχή Έξω Κατοικιές, λίγο ποιο κάτω από το Κάμπινγκ των Φηρών και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης του νησιού. 
Θεμελιώθηκε στις 19 Ιουνίου 1997 και ανεγέρθηκε με δαπάνη της ευσεβούς οικογένειας του Χρήστου και της Σταυρούλας Μακρογιαννέλη. 
Ο ναός του Αγίου Αριστείδου της Σαντορίνης αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για το νησί και είναι άριστα συνδεδεμένος με την Κυκλαδίτικη

παράδοση. 

Κατά την παραμονή του κυριώνυμο εορτασμού έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου. 

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ. Αριστείδης Θεοδωρόπουλος, ο και συγγράψας το πόνημα «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ο φιλόσοφος – ο απολογητής –  ο μάρτυς», ενώ στη συνέχεια τιμήθηκε ο Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρ. Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, ο και ποιήσας ασματική ακολουθία, παρακλητικό κανόνα και χαιρετιστηρίους οίκους στον Άγιο Αριστείδη.

Μοιράσθηκε  πανήγυρη  από σαντορινιό φάβα (λόγω της νηστίσιμης ημέρας Τετάρτης), αλλά και άφθονο ντόπιο κρασί.
Μετά το πέρας του Εσπερινού υπήρχε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού, στην οποία συμμετείχε η Ένωση Δαρδανελλιωτών Νικαίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ».
Την επομένη ημέρα της εορτής του Αγίου, έγινε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου. 
Επακολούθησε  η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, και μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκαν γλυκά και καφές από τους εορτάζοντες.
Ο εορτασμός του ιερού ναού του Αγίου Αριστείδου της Σαντορίνης αποτελεί την συνέχεια των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων και προσελκύει πλήθος χριστιανών τόσο από το νησί της Σαντορίνης, όσο και από διάφορα σημεία της χώρα μας.
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στο ιερό ναό του Αγίου Αριστείδη στις Κατοικιές Φηρών Σαντορίνης 13.9.2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Σαντορίνη και την παράλληλη επίσκεψή του στον Ιερο ναό του Αγίου Αριστείδου 2012


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2012, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.