Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εορτασμός Αγίας Θεοδοσίας στον Πύργο της Σαντορίνης 29.5.2012

Η Αγία Θεοδοσία (κλικ εδώ για το βίο της) του Πύργου της Σαντορίνης βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του Καστελιού του Πύργου (κλικ εδώ για να δείτε το Καστέλι του Πύργου).
Στον αναφερόμενο ναό της Αγίας βρίσκεται και η εικόνα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Γενικότερα θεωρείται ως προστάτιδα των τειχών και των ανακτόρων της Πόλης, λόγο για τον οποίο συναντάμε ναούς αφιερωμένους σε αυτήν αλλά και στα άλλα καστέλια του νησιού, ως η προστάτιδα της περιοχής.
Ο ναός κτίστηκε το 1639 και ανακαινίστηκε το 1857, όμως με τον σεισμό του 1956 κατέρρευσε και στην ίδια θέση ανοικοδομήθηκε ξανά το 1965.
Κατά την ανέγερση του ναού και μάλιστα κατά τη θεμελίωσή του, βρέθηκαν αρκετοί τάφοι και λείψανα, και αυτό οφείλεται εξαιτίας της παλαιότερης συνήθειας να θάβουν τους νεκρούς στα δάπεδα των ναών.
Στον ίδιο ναό βρίσκεται και η εικόνα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, εικόνα με ιδιαίτερη εξαιρετική τέχνη και γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια (κλικ εδώ τον εορτασμό του)
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογο βίντεο από το αρχείο της ιστοσελίδα μας.

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.