Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Εορτασμός επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στο Καμάρι της Σαντορίνης Ιερά Αγρυπνία Τρίτη 4.6.2019

Το κέντρο στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας, όπου είναι και το κήρυγμά της. 
Είναι ένα σημαντικό γεγονός που μας δίνει ζωή, ελπίδα αλλά και υπόσταση για να μπορούμε να πορευόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να ζούμε ακριβώς μέσα σε αυτήν την προκαθορισμένη πορεία μας, έχοντας παράλληλα σταθερή και αταλάντευτη την πίστη μας στο Σωτήρα Χριστό!
Μέσα από την καθημερινότητα αλλά και τα εγκόσμια "βαρίδια" της ζωής μας,  δίνεται η εντύπωση ότι η ζωή του ανθρώπου, ολοκληρώνεται και λαμβάνει οριστικό
πλέον τέλος με τον επερχόμενο θάνατό του.
 Όμως η ανατροπή όλων αυτών γίνεται δια μέσου του μεγάλου αυτού γεγονός της Αναστάσεως
Γίνεται ελπίδα και πηγή ζωής, αλλά και φωτεινό σημείο στο οποίο ανατέλλει μια άλλη ζωή που δεν θα έχει ποτέ τέλος, αλλά θα είναι ατελεύτητος!
Έτσι λοιπόν με την ζωή του Αναστάντος Κυρίου είναι η ζωή της καινής κτίσεως, του φωτός, της αφθαρσίας, που ξεπερνά την φθορά και τον θάνατο, και χαράσσεται πλέον μια νέα και ελπιδοφόρο ζωή που είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Με την κατάργηση της φθοράς και του θανάτου και την Ανάσταση του Χριστού, σήμερα γιορτάζουμε την του  Χριστού Ανάσταση, και την του Άδου καθαίρεση. 
Σήμερα γιορτάζουμε την απαρχή της αιωνίου βιωτής, την απαρχή μιας καινούργιας ζωής, σήμερα γιορτάζουμε ένα σημαντικό γεγονός που γίνεται αφετηρία της προσωπικής μας χαράς εφόσον κατορθώσουμε να συνδέσουμε την δική μας ζωή, με τη δική Του.
    Έτσι λοιπόν σήμερα η Ορθοδοξία μας,  στα πέρατα της οικουμένης, τιμά την μεγάλη αυτή εορτή της αποδόσεως του Πάσχα  με ιδιαίτερη ευλάβεια, αλλά και αρκετές συνήθως Ιερές Αγρυπνίες, που τελούνται κατά την απόδοση της Εορτής των Εορτών.
Επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα, ανάλογος είναι και ο εορτασμός  που τελέστηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, Ιερά Αγρυπνία, στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Καμάρι της Σαντορίνης,
από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο Μπαρούση.
Η απόδοση των ύμνων της ημέρας αυτής ήταν κάτι περισσότερο από μελωδικοί, λαμπρύνοντας στο απόλυτο τον εορτασμό της αποδόσεως του Πάσχα!
Με αφορμή τον εορτασμό της απόδοσης του Πάσχα, ευχόμαστε, το Ανέσπερο Φως του Αναστάντος Κυρίου να φωτίζει την ανθρωπότητα, διαχέοντας την χαρά του φωτός, που είναι ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός, παρέχοντας σε όλους μας την δυνατότητα επιλογής των ορθών θέσεων, αλλά και των σωστών αποφάσεων στη ζωή μας.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες αποσπασματικές εικόνες και βίντεο μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
 Χριστός Ανέστη! και Χρόνια Πολλά
 Δείτε το βίντεο!

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης   

Πηγή: Αρμενιστής










































Πηγή: Αρμενιστής



 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στο Καμάρι της Σαντορίνης Ιερά Αγρυπνία Τρίτη 15.5.2018 



 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Μεσοπεντηκοστής στο Καμάρι της Σαντορίνης 22.5.2019 



 

 

 

 

Κλικ εδώ. Πάσχα 2019 στο Καμάρι της Σαντορίνης 28.4.2019




 Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης   

 



Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.