Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Οι μοναχές που φτιάχνουν τα χρυσοποίκιλτα ιερά άμφια στη Ρωσία

Πρόκειται για τον χώρο κεντήματος του μοναστηριού Novo-Tikhvinsky στο Ekaterinburg της Ρωσίας, όπου στο μοναστήρι οι μοναχές εκτελούν διάφορα διακονήματα. Πέρα από την ενασχόλησή τους με την αγιογραφία, φτιάχνουν τα κεντητά ιερατικά άμφια, που μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης, ράβουν βαπτιστικά και γαμήλια σύνολα.
Οι μοναχές χρησιμοποιούν βυζαντινά και παλιά ρωσικά πρότυπα από τον 7ο έως και τον 16ο αιώνα VII-XVI ως μοντέλα για την κατασκευή σταυρών
και στολιδιών στα ενδύματα. Αυτό που εκπλήσσει τους επισκέπτες είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που φτιάχνουν με πολύ μεράκι και υπομονή, χρησιμοποιώντας πότε παραδοσιακούς τρόπους και πότε σύγχρονο εξοπλισμό και μεθόδους ραπτικής. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται από μετάξι και μπροκάρ. Δείτε και θαυμάστε τις χαρακτηριστικές εικόνες.
 Του Αντώνη Μακατούνη 

 https://www.orthodoxianewsagency.gr


 

 

 

 

 Κλικ εδώ. Σταυροί από φύλλα φοινίκων στο Εμπορείο της Σαντορίνης! 

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.