Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Θεία Λειτουργία στην Αγία Φανερωμένη Πύργου Σαντορίνης 11.5.2019

Το γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Φανερωμένης το οποίο χρονολογείται από το 1872, βρίσκεται στον 2ο ενδιάμεσο δρόμο Πύργου - Εμπορείου της Σαντορίνης ο οποίος διέρχεται έξω από το γήπεδο του Πύργου.
Όσοι το βλέπουν μόνο και έρημο μέσα στους παραδοσιακούς αμπελώνες του νησιού, πραγματικά είναι μια γραφική πινελιά μέσα στο ιδιαίτερο φυσικό κάλος του νησιού.
Κατά συνέπεια υπάγεται στα εκκλησιαστικά όρια της
ενορίας του Πύργου.
Ο εορτασμός του όπως και κάθε χρόνο, γίνεται στις 16 Αυγούστου,  εορτασμός του Αγίου Τιμοθέου, δηλαδή, την επομένη ημέρα από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.   
   Το εκκλησάκι αυτό πέρα από την γραφικότητά του, παράλληλα είχε υποστεί διάβρωση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει έντονα τα προβλήματα της υγρασίας.
Έτσι λοιπόν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος και σήμερα στέκι και πάλι ανανεωμένο και αγέρωχο στη συνέχεια του χρόνου.
   Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 ημέρα εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των ισαποστόλων, έγινε Θεία Λειτουργία   και στο τέλος ευλογήθηκε και μοιράσθηκε  πανήγυρη, από τυρί με ψωμί - ντοματούλες και ελίτσες, αλλά και κρασάκι!  


Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού  μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδα μας.

Δείτε το βίντεο!


 Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την  περιοχή του Πύργου της Σαντορίνης!

 Πηγή: Αρμενιστής Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ.  Εορτασμός στην Αγία Φανερωμένη στον Πύργο της Σαντορίνης 16.8.2016
Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την  περιοχή του Πύργου της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός ΣαντορίνηΤα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.