Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Παναγιά την Επισκοπή της Σαντορίνης 13.7.2017

Στις 14 Ιουλίου η Εκκλησία μας Τιμά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.
Πρόκειται για μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα του 18ου αιώνα, η οποία έβαλε τη δική της σφραγίδα στην Εκκλησία και το Γένος μας την κρίσιμη εκείνη περίοδο, όπου η Οθωμανική αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής της.
Νυχθημερόν έγραφε αδιάκοπα, συγγράφοντας
πλειάδα βιβλίων και αναδεικνυόμενος ως ένας από

τους γονιμότερους εκκλησιαστικούς συγγραφείς του 18ου αιώνα. 
 Ο   Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης συγκαταλέγεται στους Αγίους Πατέρες των Κολλυδάδων και τους εορτάζουμε το Σάββατο της Διακαινησίμου.
Πρόκειται για οσιακές μορφές κυρίως του 18ου και του 19ου αιώνος, αν και δεν είναι άτοπο να συγκαταριθμήσουμε μαζί τους και άλλους Πατέρες του 20ου, οι οποίοι αγωνίστηκαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την γνήσια ορθόδοξη πνευματική ζωή.     Στη Σαντορίνη, ο Σύλλογος των Δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Θήρας και επί σειρά ετών εορτάζει με τον δικό του τρόπο κατά την παραμονή της ημέρα μνήμης – εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην παλαιότερη βυζαντινή εκκλησία του νησιού την «Παναγιά την Επισκοπή». 
 Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας  του Αγίου, στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από κοφτό μακαρονάκι με κρέας κοκκινιστό, σαντορινιά ντομάτα, αναψυκτικά και  ντόπιο κρασί!    
 Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
 Από τον πρώτο εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην πατρίδα του την Νάξο του 1957
  

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Παναγιά την Επισκοπή Σαντορίνης 13.7.2016

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Παναγιά την Επισκοπή Σαντορίνης 13.7.2015Κλικ εδώ για δείτε τον εορτασμό από τον εσπερινό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης 13.7.2011

 
Κλικ εδώ για να δείτε την υποδοχή Ιερού Λειψάνου και Θυρανοίξια Παρελλκησίων στο Εμπορίο της Σαντορίνης.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και στη συνέχεια τα θυρανοίξια των Παρεκκλησίων των οσίων: Νικοδήμου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου που βρίσκονται στον Ιερό Ναό του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Εμπορείου της Σαντορίνης.
Στη  συνεχεία ακολούθησε ο  Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου παρουσία του Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφανίου. 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Συνάξεως των Οσίων Κολλυβάδων Πατέρων & Λιτάνευση των Ιερών τους Λειψάνων στο Εμπορείο της Σαντορίνης 18.4.2015

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.