Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ομιλία π. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη στον Κατανυκτικό Εσπερινό στο Εμπορείο της Σαντορίνης 2.4.2017

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 το απόγευμα έγινε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Εμπορείου της  Σαντορίνης.
Στο χώρο αυτό παρευρισκόταν και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Παρασκευής Μαζίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος κήρυξε στον Κατανυκτικό Εσπερινό  με θέμα: Κατανυκτικοί βηματισμοί.
Επίσης είχε τεθεί για προσκύνηση σταυροθήκη η οποία περιέχει Τίμιο Ξύλο από τον Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, αγκάθι από το στεφάνι Του, τμήμα από το καρφί Του, τμήμα από το καλάμι που Τον χτύπαγαν, καθώς επίσης και τμήμα από τα τίμια δώρα που του προσέφεραν οι Μάγοι κατά την γέννηση του Θεανθρώπου, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου.
   
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, γεννήθηκε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα Μέγαρα, στη συνέχεια εφοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο οποίος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος "master" στην Πατερική Θεολογία, αλλά και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου.
Η κουρά του έγινε το 1984 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος Κυρό Βαρθολομαίο και τον ίδιο χρόνο έγινε εις Διάκονο χειροτονία.
Από Διάκονος έγινε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, θέση και την οποία διακατέχει μέχρι και σήμερα.
Το 1986 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και σήμερα είναι ηγούμενος της προαναφερόμενης Μονής, αλλά και διάδοχος του πρώτου ηγουμένου του Οσίου Γέροντος Δαμασκηνού Κατρακούλη ο οποίος εμαθήτευσε στον αγαπημένου του Γέροντα.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το πιο κάτω βίντεο της ημέρας και από το χρονοδιάγραμμα του βίντεο 17:50, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εισήγηση απόν τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Σιγάλα, καθώς και την ομιλία του Καθημένου της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μαζίου, στο χρονοδιάγραμμα 24:05.
Δείτε το βίντεο! 




Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής




Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Κατανυκτικός Εσπερινός





 Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.