Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Εορτασμός Αγίας Γαλήνης στο Καμάρι της Σαντορίνης 20.4.2017

Η Αγία Γαλήνη είναι μία από τους 8 αθλήσαντες μάρτυρες στη Κόρινθο κατά τις ημέρες του Πάσχα επί αυτοκράτορος Δεκίου  κατά την περίοδο 249 - 251.
Ο Άγιος Λεωνίδης ήταν ηγούμενος κύκλου μαθητών του Κυρίου, ο οποίος  συνελήφθη στην Τροιζηνία της Πελοποννήσου κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και οδηγήθηκε στη Κόρινθο. 
Επίσης οδηγήθηκαν και η Νουνεχία και η Βασίλισσα, η μητέρα της Νουνεχίας, η Γαληνή, η Θεοδώρα, η Καλλίδα, η Νίκη και η Χάρισσα, στην Κόρινθο, στον
ηγεμόνα Βενούστο. 
Εκεί ο ηγεμόνας επιχείρησε με δελεάσματα στην αρχή αλλά και με απειλές στη συνέχεια, να πείσει τον άγιο Λεωνίδη και τις επτά γυναίκες να αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό.
Οι μάρτυρες όμως έμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους.
Ο Βενούστος, διαπιστώνοντας ότι ο Άγιος Λεωνίδης έμενε σταθερός στην πίστη του στο Χριστό, διέταξε να τον κρεμάσουν ψηλά και να του ξεσκίσουν το σώμα με αιχμηρά όργανα.
Στην συνέχεια έδωσε εντολή να βυθίσουν το νεκρό σώμα του Μάρτυρος στην παραλία του Κορινθιακού μαζί με τις Αγίες.
Και ενώ οι Αγίες Μάρτυρες οδηγούνταν από τους δήμιους για να ριχθούν στο βυθό της θάλασσας, λέγεται ότι η Αγία Χάρισσα έψαλλε, όπως άλλοτε η Προφήτιδα Μαριάμ με αφορμή τον καταποντισμό των Αιγυπτίων, λέγοντας:
«Ένα μίλι έτρεξα, Κύριε, και στράτευμα με καταδίωξε, και δεν Σε αρνήθηκα, Κύριε. Σώσε μου το πνεύμα».
Αλλά και όταν τις επιβίβασαν στο πλοίο, συνέχισαν να ψάλλουν την ωδή, μέχρι που ανοίχτηκαν μέσα στη θάλασσα.
Εκεί τους έδεσαν όλους με πέτρες και τους έριξαν στο βυθό της θάλασσας. 
Οι Άγιοι, εισήλθαν στη ζωή του Παραδείσου την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. 
Τα ιερά λείψανα αυτών ανευρέθησαν το 1917, όταν σε ευσεβείς Επιδαύριους υποδείχθηκε σε όραμα που να σκάψουν, για να βρουν τον ιερό θησαυρό.
Στο σημείο εκείνο ανευρέθηκε σαρκοφάγος, εντός της οποίας βρίσκονταν τα επτά ιερά λείψανα των Αγίων γυναικών, και άλλη σαρκοφάγος εντός της οποίας υπήρχε το ιερό λείψανο του Αγίου Μάρτυρος Λεωνίδου.

Αμέσως οι ευσεβείς κάτοικοι ανήγειραν επί τόπου ναό αφιερωμένο στον Άγιο, εντός του οποίου έθεσαν την σαρκοφάγο με τα ιερά λείψανα.
Έτσι λοιπόν  στον Ενοριακό μας Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία στο Καμάρι της Σαντορίνης, έγινε ο εορτασμός της Αγίας και των συν αυτών μαρτύρων.
Μετά  την Θεία Λειτουργία ευλογήθηκε πανήγυρη, από κρέας κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι, με το παραδοσιακό μας αρωματικό κρασί!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τον εορτασμό της Αγίας Γαλήνης στην περιοχή του Καμαριού, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Δείτε το βίντεο!!! 


Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης   

Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίας Γαλήνης στο Καμάρι της Σαντορίνης 16.4.2016


  


 

Κλικ εδώ. Εορτασμός της κάτω Ζωοδόχου Πηγής και συνεορτασμός της Αγίας Γαλήνης Καμαριού Σαντορίνης 17.4.2015 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός της κάτω Ζωοδόχου Πηγής και συνεορτασμός της Αγίας Γαλήνης

Καμαριού Σαντορίνης 25.4.2014 

 

Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την ευρύτερη περιοχή του Καμαριού της Σαντορίνης

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.