Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Σπυριδώνου και Πολιούχου του Εμπορείου της Σαντορίνης!!! 11 & 12.12.2016

Μετά από σειρά ετών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ανακαινίσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος και Πολιούχου του Εμπορείου της Θήρας
Έτσι λοιπόν εφέτος  επαναλειτουργεί και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Σπυριδώνου, στον εορτασμό του Αγίου και Πολιούχου της περιοχής.
Έτσι λοιπόν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός και
τα Εγκώμια του Αγίου. Στις 9:30 θα ακολουθήσει το Μικρό Απόδειπνο μετά των χαιρετισμών στον Άγιο Σπυρίδωνα. Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:00 το πρωί θα γίνει το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος, Θεία Λειτουργία & Λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου. Στις 6:00 το απόγευμα θα γίνει η ώρα Θ΄, ο Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου
   Ο αναφερόμενος ναός χρονολογείται στον 18ο αιώνα. Επρόκειτο για μονόκλιτη βασιλική η οποία μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1956, εξαιτίας του οποίου υπέστη βλάβες, και συγκεκριμένα το έτος 1964 διευρύνθηκε βόρεια και νότια με αποτέλεσμα ο ναός να αποκτήσει εσωτερικά σταυροειδές σχήμα.
Τότε ήταν που κάτοικοι του Εμπορείου αφιέρωσαν οικήματα στο ναό ευρισκόμενα στη νότια πλευρά του κάτω από το Καστέλι, μπροστά από την τωρινή κύρια είσοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί ο αύλειος αμφιθεατρικός χώρος του ναού, πού σήμερα συχνά πυκνά παραχωρείται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής!
Η εξωτερική επισκευή του ιερού ναού (αφαίρεση όλων των επιχρισμάτων και τοποθέτηση νέων) μαζί με την ανοικοδόμηση του νέου κωδωνοστασίου του έγιναν το έτος 2009. 
Προ διετίας ξεκίνησε η εσωτερική επισκευή (αφαίρεση όλων των επιχρισμάτων, τοποθέτηση νέων, μαρμαρόστρωση δαπέδου, διεύρυνση Ιερού Βήματος, συντήρηση τέμπλου και φορητών εικόνων) η οποία και ολοκληρώθηκε και ταυτόχρονα ο ναός απέκτησε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του.
Οι προαναφερόμενες εργασίες κατά την περίοδο αυτή, έγιναν με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι για την πλήρη αποπεράτωσή του.
Είθε το παράδειγμα αυτό να γίνει παράδειγμα προς μίμηση  και σε άλλους ναούς πανέμορφους ναούς της περιοχής μας, που τόσο ανάγκη έχουν.


Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, από 11.12.2016 έως και 18.12.2016 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Υποδοχή Επιτραχηλίου του Αγίου Ενδόξου & Νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου στο Εμπορείο της Σαντορίνης 9.12.2016 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2016 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Επαναλειτουργία Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 11.12.2016

 
 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2015 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2014 


 

 


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.