Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Επαναλειτουργία Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν πλέον οι εργασίες ανακαινίσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Εμπορείου Θήρας.
Ο εν λόγῳ ναός χρονολογείται στον 18ο αιώνα. Επρόκειτο για μονόκλιτη βασιλική η οποία μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1956, εξαιτίας του οποίου υπέστη βλάβες, και συγκεκριμένα το έτος 1964 διευρύνθηκε βόρεια και νότια με αποτέλεσμα ο ναός να αποκτήσει εσωτερικά σταυροειδές σχήμα.
Τότε ήταν που κάτοικοι του Εμπορείου αφιέρωσαν οικήματα στο ναό ευρισκόμενα στη νότια πλευρά του κάτω από το Καστέλι, μπροστά από την τωρινή κύρια είσοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί ο αύλειος αμφιθεατρικός χώρος του ναού, πού σήμερα πολλάκις παραχωρείται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η εξωτερική επισκευή του ιερού ναού (αφαίρεση όλων των επιχρισμάτων και τοποθέτηση νέων) μαζί με την ανοικοδόμηση του νέου κωδωνοστασίου του έγιναν το έτος 2009. Προ διετίας ξεκίνησε η εσωτερική επισκευή (αφαίρεση όλων των επιχρισμάτων, τοποθέτηση νέων, μαρμαρόστρωση δαπέδου, διεύρυνση Ιερού Βήματος, συντήρηση τέμπλου και φορητών εικόνων) η οποία και ολοκληρώθηκε και ταυτόχρονα ο ναός απέκτησε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του.
Ο ιερός ναός αποδίδεται πλέον και πάλι στη Θεία Λατρεία σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 17:30
·       Ακολουθία επανακαθιερώσεως Αγίας Τραπέζης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ.κ. Επιφανίου.
·       Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 07:00
Μεσονυκτικόν, Όρθρος & Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ.κ. Επιφανίου.

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2015 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυριδώνου στο Εμπορείο Σαντορίνης 12.12.2014 


 

 


 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στο Εμπορείο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο της Σαντορίνης 11 & 12.12.2012

 
Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα στη Μεσαριά της Σαντορίνης 12.12.2012
 

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από την Περίσα της ευρύτερης ευρύτερης περιοχής του Εμπορείου της Σαντορίνης!Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.