Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Άμεση Ανακατασκευή Ερειπωμένου Παλαιού Ναού «Παλιά Παναγιά» στο Βόθωνα της Σαντορίνης!!!

Στο Βόθωνα της Σαντορίνης υπάρχει ένα υπέροχος Ιερός Ενοριακός Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και κατασκευάστηκε κατά το έτος 1884.
Όμως πριν τον ναό αυτό και ακριβώς απέναντί του, υπάρχει και ένας πολύ παλαιότερος και ερειπωμένος Ναός με την ονομασία του «Παλιά Παναγιά», ο οποίος είναι ημιυπόσκαφος σταροειδής μετά τρούλου, του οποίου ο τρούλος έχει καταρεύσει.
Το δάπεδό του είναι χαμηλότερο από την επιφάνεια του δρόμου ή της μικρής πλατείας που τον
περιβάλλουν, κατά ένα μέτρο περίπου.
Απ΄ όσο γνωρίζουμε,  αναφέρεται ότι είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά απέβησαν άκαρπες, από ανάλογες υπηρεσίες, ένεκα της παλαιότητάς του.
Σήμερα έχει δοθεί πλέον η ανάλογη άδεια από την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατά συνέπεια, ο ναός δύναται να ανακατασκευασθεί, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας....
Ήδη πρόσφατα, η ενορία ανακατασκεύασε και σε μεγάλο βαθμό τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος, με την ανάλογη δαπάνη επισκευής και στις προθέσεις της είναι η άμεση ανακατασκευή της  «Παλιάς Παναγίας», πιθανότατα και εντός του έτους, εφόσον παρέχεται η ανάλογη οικονομική δυνατότητα.
Ο ερειπωμένος ναός βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση πάνω από ένα αιώνα περίπου και σήμερα πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκληρωτική του αποκατάσταση.
Ευελπιστούμε όπως ευαισθητοποιηθούν οι πάντες για την άμεση δρομολόγησή του και μάλιστα κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους!
Παράλληλα, ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για την παροχή των πληροφοριών, αλλά και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε. 
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το πιο κάτω βίντεο και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας!
Δείτε το βίντεο!


Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από το Βόθωνα της Σαντορίνης!

Πηγή: Αρμενιστής
Ο απέναντι σημερινός Ιερός Ενοριακός Ναός της Παναγίας
 
Στη συνέχεια ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας






 

 

 

Κλικ εδώ. Άγιος Νικόλαος ο Κόκκινος στην Οία της Σαντορίνης 12ος 2015

Στην Οία της Σαντορίνης υπάρχουν αρκετοί ναοί που είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Νικόλαο και αυτό οφείλεται στο ότι, ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων πριν την άνοδο της τουριστικής περιόδου, ασχολείτο με την ναυτιλία................





Κλικ εδώ. Άγιος Νικόλαος ο Κίσσηρας ή Κονάκι στο Πύργο της Σαντορίνης 3.12.2015

Ο Άγιος Νικόλαος ο Κίσσηρας ή Κονάκι (1764), βρίσκεται έξω και νοτιοανατολικά του χωριού Πύργος της Σαντορίνης μέσα στη  κισσηριά της λαγκαδιάς που οδηγεί στο Παλιό Χωριό ή Μέσα Γωνιάς της Επισκοπής Γωνιάς της Σαντορίνης............

Κλικ εδώ, για να δείτε περισσότερους εορτασμούς από το Βόθωνα της Σαντορίνης!

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.