Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Εορτασμός Παναγίας στη Πλάκα του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης 28.11.2015

Το πανέμορφο μικρό  και υπόσκαφο εξωκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου στη περιοχή "Πλάκα" του Μεγάλου Χωριού, της Σαντορίνης βρίσκεται στα απόκρημνα και πανέμορφα σημεία της ομώνυμης περιοχής της καλντέρας, με απίθανη πανοραμική θέα από το αυλιδάκι του μικρού ναού. Ο κάθε διερχόμενος επισκέπτης μαγεύεται από την γλυκιά αγριάδα της περιοχής, τα σμιλεμένα πολύχρωμα πετρώματα της Θηραϊκής λάβας, τα ποικιλόχρωμα στενά και γραφικά
μονοπάτια, αλλά και την απέραντη θέα της κοσμοπολίτικης και μία από τις μεγαλύτερες καλντέρες του κόσμου, να απλώνονται διάπλατα μπροστά στον κάθε επισκέπτη της περιοχής.....!!!!!!!!!
Το οδοιπορικό για να φθάσει κάποιος στον εορτασμό της Παναγίας στην Πλάκα, όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες και το ανάλογο βίντεο, μας ταξιδεύει σε παλιές και αλησμόνητες εποχές, ποτισμένες από αρωματικές πινελιές των διηγημάτων  του αγαπημένου μας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε διάφορες λατρευτικές θείες λειτουργίες που μας περιέγραφε, σε διάσπαρτα και γραφικά εξωκλήσια...!!!

   Στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης  κάθε χρόνο ο εορτασμός στην Παναγιά την "Πλάκα" γίνεται το πρώτο επόμενο Σάββατο μετά τις 21 Νοεμβρίου των Εισοδίων της Θετόκου, διότι στις 21, πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός των Εισοδίων του Μεγαλοχωρίου και κατά συνέπεια την εορτάζουν κατά τον προαναφερόμενο τρόπο.  Όμως, ο φετινός εορτασμός έγινε το Σάββατο 28.11.2015, παρά τις δύσκολες καιρικές που επικρατούσαν στην περιοχή μας, όπως βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι.
Έτσι λοιπόν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη από παραδοσιακό φάβα της Σαντορίνης, μπακαλιάρο τηγανητό, σαρδέλες ελιές, ντολμαδάκια κτλ, αλλά και ντόπιο σπιτικό κρασί!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, μέσα από το αρχείο του   Αρμενιστή. Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα
 Δείτε το βίντεο


 Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή του  Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Παναγιά στη Πλάκα του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης. Εορτασμός 23.11.2013 


Πηγή: Αρμενιστής

Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Παναγιά στη Πλάκα του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης. Εορτασμός 23.11.2013 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό Σαντορίνης 21.11.2014 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21.11.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21.11.2012


 


 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Εισοδίων της Θεοτόκου στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 21 Νοεμβρίου 2011 

 

 

  


Κλικ εδώ για να δείτε περισσότερους εορτασμούς στην περιοχή του  Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.