Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εορτασμός Εσπερινός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα Σαντορίνης 7.7.2015

Ο Άγιος Προκόπιος, παίρνοντας κάποτε εντολή από τον αυτοκράτορα να διώξει τους χριστιανούς, στον δρόμο, άκουσε βροντερή φωνή, καλώντας τον με τ᾽ όνομά του – Νεανίας λεγόταν – που τον προέτρεπε να σταματήσει το διωγμό, αν δεν θέλει να καταστραφεί. 
Ζητώντας ο Νεανίας τότε να δει Εκείνον που του μιλούσε, είδε έναν κρυστάλλινο Σταυρό καί άκουσε φωνή μέσα από Αυτόν, πού του έλεγε: Εγώ είμαι
ο Εσταυρωμένος Υιός του Θεού.  
Το γεγονός αυτό μας θυμίζει κάτι ανάλογο με τον Απόστολο Παύλο (Σαύλο τότε), ο οποίος και αυτός κλήθηκε στο αποστολικό αξίωμα, την ώρα που εδίωκε τους χριστιανούς, γι᾽ αυτό και οι ύμνοι της Εκκλησίας μας διαρκώς συγκρίνουν τον Προκόπιο με τον μεγάλο Απόστολο των Εθνών
  Μεταστράφηκε αμέσως στην πίστη του Χριστού και διέταξε όταν γύρισε στη Σκυθόπολη, να φτιάξουν έναν Σταυρό, κατά τον τρόπο που Τον είδε, φθιαγμένο από χρυσάφι και ασήμι.  
Μετά μία νίκη του κατά των Σαρακηνών, επειδή αρνήθηκε να θυσιάσει ευχαριστήρια στα είδωλα, η ίδια η μητέρα του τον κατήγγειλε στον Διοκλητιανό, γεγονός που απετέλεσε την έναρξη των μαρτυρίων καί των βασάνων του.  
Σε όλα τα σκληρά μαρτύρια, έμεινε στέρεος στην πίστη, γι᾽ αυτό και ο Κύριος, αφού του έδωσε το όνομα Προκόπιος, τον θεράπευσε από ό,τι υφίστατο και μάλιστα σε κάποια από αυτά, θαυμαστά πράγματι, η χάρη του Θεού ενήργησε, ώστε να μεταστραφεί στον Χριστό και η μητέρα του, όπως και δώδεκα συγκλητικές γυναίκες, οι οποίες όλες, ομολογώντας Χριστόν, μαρτύρησαν στο όνομά Του.   
Στο τέλος των μαρτυρίων ο Άγιος, παρέδωσε την Αγία του ψυχή στα χέρια του Δημιουργού του, όταν διατάχθηκε ένας στρατιώτης με ξίφος να του κόψει τον αυχένα.   
Το όνομά του Προκόπιος, δοσμένο από τον ίδιο τον Χριστό, δηλώνει και την μετέπειτα πια πορεία του ως χριστιανού.  
Στο βόθωνα της Σαντορίνης υπάρχει μοναδικός ναός επ΄ ονόματι του Αγίου Προκοπίου, ο οποίος είναι και υπόσκαφος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού μοιράσθηκε πανήγυρη από σκορδομακάρονα, γλυκιά μικρόκαρπη σαντορινιά ντομάτα και  και  ντόπιο κρασί  
  Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού του Αγίου Προκοπίου, μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Δείτε το βίντεο

Πηγή: Αρμενιστής
Πηγή: Αρμενιστής

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα Σαντορίνης 8.7.2015

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Καμάρι Σαντορίνης 8.7.2015

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα Σαντορίνης 7 & 8.7.2014 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Καμάρι Σαντορίνης 8.7.2014 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα της Σαντορίνης 8 Ιουλίου 2013


  
Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα της Σαντορίνης 2011 
 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εσπερινός Αγίου Προκοπίου στο Βόθωνα της Σαντορίνης 7 Ιουλίου 2011


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.