Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 3.11.2014

Σήμερα εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και την ανέγερση του ωραιότατου ιερού ναού στη περιοχή Λύδδα, όπου επί εποχής του αυτοκράτορα Μέγα και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου μετέφεραν τα ιερά λείψανά του από τον αφανή τόπο που βρίσκονταν. 
Η κατάθεση των λειψάνων έγινε στις 3 Νοεμβρίου και έκτοτε,
αφού κρουνοί θαυμάτων καθημερινώς παρέχονται στους πιστούς που προσέρχονται στον άγιο ναό του, εορτάζεται η ημέρα αυτή ως εορτή της ανακομιδής του Μάρτυρα, εις δόξαν Χριστού και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.
Έτσι λοιπόν και στην περιοχή μας, γιορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον εορτασμό του Αγίου στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου το οποίο δεσπόζει στις παρυφές του Παλιού Χωριού (Μέσα Γωνιάς) και στους πρόποδες του Πύργου.
   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε  λιτάνευση των Ιερών Εικόνων περιμετρικά του ναού και στη συνέχεια ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από  ψάρι τηγανητό [με "αλισμαρί" (δενδρολίβανο) σκόρδο και ξύδι], τυρί, σουβλάκι καλαμάκι, σαντορινιό κουφέτο και για τους πιο μερακλήδες, υπήρχαν καπνιστές ρέγγες, μπακαλιάρος παστός (υγράλατος) "ξελουριστός", σαρδέλες παστές, αλλά και διάφορους άλλους μεζέδες, καθώς και ντόπιο κρασί!
 Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
 Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα μας, ανάλογα στιγμιότυπα από τον εορτασμό του Αγίου.     
Δείτε το βίντεο!

 
Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 3.11.2013 

 


 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στην Επισκοπή Γωνιά (Πάνω - Παλιό Χωριό) της Σαντορίνης 3.11.2012 


 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός από τον εσπερινό του Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωρίό της Σαντορίνης και μεταφορά της εικόνας από το εκκλησάκι του Αγίου στον ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος 2.11.2013 

 

 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στην Επισκοπή Γωνιά (Πάνω - Παλιό Χωριό) της Σαντορίνης 3.11.2012 

 

 

 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 3.11.2011  Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου "του Κατεφιού" στο Πύργο της Σαντορίνης 23.4.2012

    

 
 

Κλικ εδώ για να δείτε και να ακούσετε την ρίμα του Αγίου Γεωργίου στο Κατεφιό και γλέντι κατά την ημέρα της γιορτής 23.4.2012


Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Εορτασμός Αγίου 

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.