Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτασμός Αγίου Αριστείδη στις Κατοικιές των Φηρών Σαντορίνης 12 & 13.9.2014

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου  γιορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Άγιος Αριστείδης του οποίου ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Αριστείδου, βρίσκεται στα Φηρά της Σαντορίνης. 
Την Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, και ώρα 7μ.μ. έγινε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων
κ. Επιφανίου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας κ. Αριστείδης Θεοδωρόπουλος, τον οποίο μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο, ο και συγγράψας το πόνημα «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ο φιλόσοφος – ο απολογητής – ο μάρτυς». 
Μετά το πέρας του Εσπερινού μοιράσθηκε πανήγυρη από φάβα και άφθονο κρασί.
Αμέσως μετά έλαβαν χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στην οποία συμμετείχαν: 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΡΟΔΟ» από τη Ροδόπολη Αττικής, καθώς και ο Τοπικός των Ποντίων, με καταπληκτικούς και απίθανους παραδοσιακούς χορούς από την επικράτεια, όπως μπορείτε στο βίντεο του εορτασμού.
Πιο συγκεκριμένα ο μοναδικός Ναός του Αγίου Αριστείδου στη Σαντορίνη βρίσκεται στην περιοχή Έξω Κατοικιές και σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Φηρών. 

Θεμελιώθηκε στις 19 Ιουνίου 1997 και ανεγέρθηκε με δαπάνη της ευσεβούς οικογένειας του Χρήστου και της Σταυρούλας Μακρογιαννέλη.
Ο αναφερόμενος ναός  αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για το νησί και είναι άριστα προσαρμοσμένος στην Κυκλαδίτικη παράδοση. 
Την αρχιτεκτονική μελέτη έκανε ο μηχανικός Γ. Καψιμάλης, ενώ τη διακόσμηση με την ηφαιστειογενή μαύρη πέτρα ανέλαβε ο Κοσμάς Συρίγος.
Τα εγκαίνια του περικαλλούς αυτού ναού, ο οποίος είναι αγιογραφημένος από τον επιφανή αγιογράφο Γεώργιο Λιβάνιο, τελέσθηκαν με κάθε επισημότητα στις 11 Σεπτεμβρίου 1999 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο.
Ο ναός του Αγίου Αριστείδου της Σαντορίνης αποτελεί επίκεντρο λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων κατά το διήμερο της πανηγύρεως 12-13 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει καταστεί θεσμός για το νησί και την πολιτιστική του κληρονομιά, αφού προσελκύει πλήθος χριστιανών πέρα από το νησί, αλλά και από Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα!
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από το αρχείο της ιστοσελίδας μας
Δείτε το βίντεο!


Πηγή: Αρμενιστής
 Την επομένη ημέρα 13.9.2014
 Πηγή: Αρμενιστής

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Αριστείδη στις Κατοικιές των Φηρών Σαντορίνης 12 & 13.9.2013


 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Αριστείδη στις Έξω Κατοικιές των Φηρών Σαντορίνης, 12 & 13.9.2012


 

 

  

 

Ιερός Ναός του Αγίου Αριστείδου στα Φηρά της Σαντορίνης, κλικ εδώ

 

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

 

 

 

Κλικ εδώ. Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στο ιερό ναό του Αγίου Αριστείδη στις Κατοικιές Φηρών Σαντορίνης 13.9.2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Σαντορίνη και την παράλληλη επίσκεψή του στον Ιερο ναό του Αγίου Αριστείδου 2012


 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Περίσσα της Σαντορίνης 13 & 14.9.2012, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.