Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 3.11.2013

Την παραμονή του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου είχαν μεταφερθεί εικόνες από το εκκλησάκι του Αγίου προς τον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος, όπου και έγινε ο εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου.  
Μετά την Θεία Λειτουργία αφού μοιράσθηκε το αντίδωρο, στη συνέχεια έγινε η επαναφορά των εικόνων στο εκκλησάκι του
Αγίου Γεωργίου το οποίο δεσπόζει στις παρυφές του Παλιού Χωριού και κοντά στη περιοχή του Πύργου.
Η επαναφορά των Αγίων εικόνων έγινε μέσα από τα γραφικά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Επισκοπής Γωνιάς ή και Μέσα Γωνιάς (Παλιό Χωριό).

Φθάνοντας λοιπόν στο εκκλησάκι του Αγίου, ευλογήθηκε και μοιράσθηκε πανήγυρη, από ψάρι τηγανητό [με "αλισμαρί" (δενδρολίβανο) σκόρδο και ξύδι], τυρί, σαντορινιό κουφέτο και για τους πιο μερακλήδες, υπήρχαν καπνιστές ρέγγες, μπακαλιάρος παστός (υγράλατος) "ξελουριστός" και διάφορους άλλους μεζέδες, καθώς επίσης και άφθονο ντόπιο κρασί!
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογα στιγμιότυπα του εορτασμού της ημέρας, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα
Δείτε το βίντεο


 Πηγή: Αρμενιστής

 Πηγή: Αρμενιστής

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός από τον εσπερινό του Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωρίό της Σαντορίνης και μεταφορά της εικόνας από το εκκλησάκι του Αγίου στον ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος 2.11.2013 

 

 

Κλικ εδώ. Εορτασμός Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στην Επισκοπή Γωνιά (Πάνω - Παλιό Χωριό) της Σαντορίνης 3.11.2012 

 

 

 

 

Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Σιδερή στο Παλιό Χωριό της Σαντορίνης 3.11.2011Κλικ εδώ για να δείτε τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου "του Κατεφιού" στο Πύργο της Σαντορίνης 23.4.2012

 
Κλικ εδώ για να δείτε και να ακούσετε την ρίμα του Αγίου Γεωργίου στο Κατεφιό και γλέντι κατά την ημέρα της γιορτής 23.4.2012

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.