Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το εν Χώναις θαύμα Αρχαγγέλου Μιχαήλ +6 Σεπτεμβρίου. Δείτε και το παιδικό βίντεο!

Η Εκκλησία μας, στις 6 Σεπτεμβρίου, επιτελεί ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ και τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανδρέου, Ανδρονίκου του στρατιώτου, Πελαγίας και Θέκλης.

Την περίοδο που ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, πέρασε από την  Φρυγία  προφήτευσε ότι πρόκειται να αναβλύσει εκεί αγίασμα, τιμώμενο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Πράγματι στις Κολλασαίς της Φρυγίας ανάβλυσε το θαυματουργό αγίασμα. 
Κάποιος πλούσιος ειδωλολάτρης, που η κόρη του ήταν κωφάλαλη και θεραπεύτηκε από
το Αγίασμα, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και έκτισε  Ναό προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Αφού πέρασαν περίπου ενενήντα χρόνια ένας νέος από της Ιεράπολη, ονόματι Άρχιππος, εγκαταστάθηκε στο Ναό  ως νεωκόρος.

Οι ειδωλολάτρες της περιοχής κινούμενοι από φθόνο, αποφάσισαν, δυο ποταμούς, τον Κούφο και Λυκόστρατο να τους ενώσουν και να τους στρέψουν κατά του αγιάσματος και του ναού. Ο Άρχιππος με τις προσευχές του έκαμε ώστε οι δυο ποταμοί να χύνονται σε ένα άνοιγμα και να σωθεί ο ναός. Επειδή το άνοιγμα που δημιουργήθηκε από το χτύπημα του Ταξιάρχου έμοιαζε με χωνί, και το νερό χωνεύτηκε στο σημείο αυτό, η περιοχή μετονομάστηκε από Κολλασαίς σε Χώναις της Φρυγίας.

Τα θαύματα επιτελούνται από το Θεό για την παρηγορία και ενίσχυση των πιστών. Την μεταστροφή των δύσπιστων και την απόδειξη ότι η χάρη του Παναγίου Πνεύματος κρατεί την Εκκλησία και τους πιστούς.


Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.