Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εορτασμός Κοιμήσεως Αγίας Άννας στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης 25.7.2012

Προς την θαλάσσια περιοχή του Μεγαλοχωρίου  της Σαντορίνης απλώνεται ένας απέραντος και διάσπαρτος κάμπος από παραδοσιακούς αμπελώνες και γραφικά χωράφια!
Ανάμεσα στην διάπλατη αυτή ομορφιά της φύσης, δεσπόζει και ένας πανέμορφος ναός της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας (κλικ εδώ για το βίο της) με παραδοσιακά χρώματα, άσπρο και με φόντο μπλε που κορυφώνεται στο τρούλο του ναού, άλλα και σε διάφορα άλλα σημεία του.
Ο ναός αυτός είναι αρκετά παλιός και ανακαινίστηκε
κατά το Μάρτιο του 1823.
Όμως σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδιοκτητών του ναού, το 1896 κάποιος από τα μέλη της οικογένειας του ναού και για άγνωστους λόγους, έριξε το τέμπλο του αναφερόμενου ναού στη θάλασσα και διασώθηκε μόνο ο σταυρός.
Επίσης μας ανέφεραν ότι, με την κλοπή των εικόνων του βυζαντινού ναού της Παναγίας της Επισκοπής, παράλληλα κλάπηκαν και οι εικόνες του δωδεκάορτου, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από τις σημερινές.
Η καθιερωμένη πανήγυρη κατά την ημέρα του εορτασμού είναι από το παραδοσιακό φάβα του νησιού, μικρόκαρπη σαντορινιά τομάτα, ελιές και ντόπιο κρασί! 

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες του εορτασμού από την ιστοσελίδα μας.
Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.